TREI ZILE în plus la concediul de odihnă. Angajatorii riscă amenzi dacă nu respectă legea

Concediu de odihnă suplimentar pentru mamele cu fertilizare "în vitro". Angajatorii vor fi obligați să respecte noua măsură.

03 mai 2019, 05:44
TREI ZILE în plus la concediul de odihnă. Angajatorii riscă amenzi dacă nu respectă legea

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul a aprobat acordarea unui concediu suplimentar de 3 zile pentru angajatele care urmează procedura de fertilizare „în vitro”.

ZILE LIBERE 2019. Părinţi vor avea concediu când şcolile vor fi închise. De când se aplică

Angajatorii vor fi obligați să respecte noua măsură, dacă angajata respectivă aduce o scrisoare eliberată de medicul specialist.

Conform actului normativ, concediul de odihnă suplimentar va consta în:

– 1 zi la data efectuării puncției ovariene

– alte 2 zile începând cu data efectuării embriotransferului.

Pentru a beneficia de concediu, angajatele trebuie să adauge la cererea de concediu o scrisoare medicală eliberată de medicul specialist.

Modificarea aprobată de guvern vine în sprijinul proiectului derulat de Primăria Capitalei, „O șansă pentru cuplurile cu infertilitate”, care prevede acordarea unui sprijin financiar cu o valoare totală̆ de 13.800 lei/cuplu infertil din București cu indicație medicală̆ pentru efectuarea procedurii de fertilizare „în vitro”.

Pentru perioada iunie 2018-decembrie 2019, bugetul alocat proiectului este de 13,8 milioane lei, sumă de care pot beneficia 1.000 de femei.

Sursă: legestart.ro


loading...
Partenerii noștri