TREN DERAIAT lângă Bacău, după ce a lovit un camion. Două persoane au murit şi mai multe au fost rănite VIDEO

Un grav accident feroviar s-a produs, vineri, în jurul orei 15.50, după ce un tren care circula pe ruta Bucureşti-Suceava a lovit un camion, la o trecere de cale ferată din apropierea Gării Bacău. În urma impactului un vagon al trenului a deraiat. Şoferul camionului a murit pe loc, iar mecanicul trenului a murit câteva ore mai târziu. Un alt călător a fost rănit.

19 sept. 2014, 13:09

Accidentul feroviar s-a produs la aproximatv 12 kilometri de municipiul Bacău, în zona Haltei Valea Seacă, după ce un tren de persoane care se îndrepta către Gara Bacău a lovit un camion la o trecere de nivel. Şoferul camionului încărcat cu cereale nu a respectat semnalele acutistice şi luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, a crezut că are timp să treacă în siguranţă peste calea ferată, însă trenul care circula de la Bucureşti la Suceava l-a izbit în plin.

Potrivit primelor informaţii, şoferul camionului a murit pe loc, iar mecanicul locomotivei şi încă o persoană din tren au fost preluate de ambulanţe pentru a fi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Şoferul a murit, cel mai probabil, din cauza impactului violent cu trenul. Echipajele alocate de la Bacău sunt în drum spre eveniment. A fost alocat un echipaj cu medic şi unul cu asistent, împreună cu descarcerarea şi tot ce este nevoie„, a declarat la România TV directorul Serviciului de Ambulanţă Bacău, Dian Culibaba.

Mecanicul locomotivei a murit în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa.

La faţa locului a izbucnit şi un incendiu, existând pericolul producerii unei explozii. Ambulanţele şi echipele de descarcerare au ajuns după mai bine de 20 de minute. Pompierii au reuşit să stingă focul.

Un procuror, poliţişti şi reprezentanţi ai CFR efectuează ancheta la faţa locului. De asemenea, este aşteptată o instalaţie feroviară pentru a debloca calea ferată.

Zona respectivă de trecere de nivel pe calea ferată este pretabilă la astfel de accidente, în ultimii trei ani alte patru asemenea evenimente cu victime omeneşti petrecându-se aici.

CITEŞTE ŞI: Accident incredibil: Un motociclist a scăpat cu viaţă după ce a alunecat sub un camion VIDEO