Tren plin cu pasageri, spulberat de o locomotivă la Galați. O femeie de 53 de ani, conductorul trenului, a murit la spital

Accident de tren la Galați, unde o locomotivă a intrat într-un tren de călători. Potrivit primelor informații, conductorul trenului, o femeie de 53 de ani, a murit.

25 mart. 2023, 20:33

Update

.Femeia care a intrat în stop cardiorespirator în urma accidentului a decedat la spital. Aceasta era conductorul trenului la care trebuia să fie cuplată locomotiva și avea 53 de ani. Salvatorii i-au acordat primul ajutor, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic.

„Urmarea accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardiorespirator, survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis CFR Călători.

Update. Două dintre victime sunt în stare gravă. Printre cei răniți sunt și angajați ai CFR. Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență Galați.

În urma impactului au fost rănite patru persoane, dintre care una ar fi în stop cardio-respirator, iar o alta este încarcerată.

Un vagon al trenului este distrus complet în zona în care a fost lovit de locomotivă. Nu se știe dacă persoana care a intrat în stop cardiorespirator este mecanicul de locomotivă sau este un pasager din trenul de călători.

Conform ISU Galați, o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon de călători oprit în gară.

„La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău.

Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis IPJ Galați.

Reacția CFR Călători

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon.

Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul.

Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului”.

Echipele de intervenție se află la fața locului. Polițiștii și reprezentanții CFR vor face o anchetă.