Trenul în care se află membrii familiei regale a ajuns la Craiova

Principesa Moștenitoare Margareta, Principesa Maria și Principele Radu au ajuns marți în Gara Craiova cu trenul regal, care în aceste zile reface simbolic drumul Drobeta Turnu Severin-București parcurs în urmă cu 150 de ani de Regele Carol I.

01 dec. 2015, 12:41
Trenul în care se află membrii familiei regale a ajuns la Craiova

Garnitura în care se află membrii familiei regale trece prin județele Mehedinți, Dolj, Olt și Dâmbovița încheind călătoria la București.Trenul a ajuns marți la prânz în Gara Craiova, unde membrii familiei regale au făcut un popas de câteva zeci de minute vizitând o expoziție organizată în gară cu imagini din principalele gări din Dolj.

Membrii familiei regale au fost întâmpinați aici de câteva mii de persoane, precum și de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, și de prefectul județului Dolj, Nicolae Sorin Răducan. Reprezentanții Regionalei CFR Craiova le-au înmânat oaspeților medalii realizate cu prilejul împlinirii a 120 de ani de la construcția căii ferate Craiova-Calafat.

Conform unui comunicat de presă al Casei Regale remis AGERPRES, trenul aducerilor aminte a plecat din Drobeta Turnu Severin marți dimineața, la ora 8,30, și a oprit în gările Filiași și Craiova.

Următoare oprire va avea loc în Gara din Slatina, unde trenul se va opri timp de zece minute, iar a patra în orașul Titu, la ora 16,13, unde trenul va staționa 12 minute, gara din Titu fiind istoric legată de Regele Carol I și de Regina Elisabeta. Suveranii își așteptau adesea aici musafirii oficiali și se urcau în tren alături de aceștia pentru a parcurge împreună drumul către București — Cotroceni.

Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie 2015, va fi la Gara Regală Băneasa, la ora 17,16, se mai arată în comunicatul menționat.

Citeşte şi