CFR Călători: Zeci de trenuri anulate, în zonele cele mai afectate de viscol. Care sunt sfaturile autorităţilor UPDATE

Zeci de trenuri care circulă în zonele cele mai afectate de viscol, în special în partea de sud-est a ţării, au fost anulate, a anunțat CFR Călători pe site-ul propriu.

06 ian. 2017, 08:01
CFR Călători: Zeci de trenuri anulate, în zonele cele mai afectate de viscol. Care sunt sfaturile autorităţilor UPDATE

UPDATE: Trenurile care intră în Gara de Nord din Bucureşti circulă în condiţii normale începând cu ora 15.37, iar la intrarea în Capitală au rămas în aşteptare doar patru trenuri de călători care înregistrează întârzieri mai mari de 100 de minute, a anunţat miercuri CFR SA, compania care administrează infrastructura de cale ferată.

„La această oră trenurile intră în condiţii normale în Gara de Nord. Circulaţia feroviară la intrarea Capitală se desfăşoară conform graficului”, se arată în comunicatul CFR SA.

La intrarea în Capitală au rămas în aşteptare doar patru trenuri de călători care înregistrează întârzieri mai mari de 100 de minute, acestea urmând să fie înscrise pentru garare pe liniile eliberate de trenurile care pleaca din Bucureşti Nord.

UPDATE: CFR a anulat 74 de trenuri, între Bucureşti şi Constanţa circulându-se cu plug antemergător din cauza ninsorii viscolite şi a formării sulurilor de zăpadă. În Gara de Nord, cele mai mari întârzieri, de 350, respectiv 215 minute, le aveau două trenuri InterRegio care veneau de la Timişoara şi Deva.

Lista de TRENURI ANULATE comunicată în data de 5 ianuarie se actualizează (clic aici ), în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi a situaţiei din teren.

CFR Călători a anulat 14 trenuri InterRegio, majoriatea între Bucureşti şi Constanţa, dar şi între Bucureşti şi Craiova.

Două dintre trenurile InterRegio care fac legăturua între Bucureşti şi Craiova au fost anulate, de alfel, şi pentru ziua de sâmbătă.

Totodată, au fost anulate 58 de trenuri Regio, cele mai multe dintre ele deservind partea de est a ţării.

Între Bucureşti şi Constanţa se circulă cu plug antemergător din cauza ninsorii viscolite şi a formării sulurilor de zăpadă, precizează reprezentanţii CFR, într-un mesaj pe Facebook.

„Trenul IR 12890 de la Constanţa la Bucureşti Nord, cu plecare la ora 15:00 din Constanţa, la ieşirea din Palas a lovit un sul de gheaţă, plugul locomotivei fiind avariat. Trenul a fost remorcat cu locomotivă de ajutor şi regarat înapoi în Gara Constanţa în jurul orei 16h40.
La ora 17h30 a fost repus în circulaţie către Bucuresti. Cei aproximativ 400 de pasageri au primit ceai în Constanţa”, mai spun reprezentanţii companiei de căi ferate.

 

UPDATE: CFR Călători a anulat 73 de trenuri InterRegio și Regio care circulau pe rute din sud-estul țării, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a anunțat vineri CFR Călători, pe propria pagină de internet.

Totodată, începând cu ora 15:00, s-a asigurat legătura feroviară între București și Constanța cu trenurile: IR 12890 Constanța (plecare ora 15:00) — București Nord și IR 12891 București Nord (plecare ora 15:25) — Constanța.

Potrivit sursei citate, din numărul total de trenuri anulate vineri, 14 sunt InterRegio, iar 57 Regio. Pentru ziua de sâmbătă, CFR Călători a anunțat anularea a încă două trenuri InterRegio pe relația Craiova — București Nord și retur, respectiv IR 1594 Craiova (pl. 04:30) — București Nord (sos. 07:44) și IR 1595 București Nord (pl. 13:50) — Craiova (sos. 16:55).

UPDATE: Începând cu ora 15:00, legătura feroviară între Bucureşti şi Constanţa este asigurată cu trenurile: 
• IR 12892 Constanţa (plecare ora 15:00) – Bucureşti Nord
• IR 12891 Bucureşti Nord (plecare ora 15:00) – Constanţa

UPDATE. Cu toate că pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta București — Constanța și retur, legătura feroviară este menținută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulație.
 
Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul și Estul țării și echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul, menționează reprezentanții companiei.

De asemenea, aceștia precizează că s-au organizat cu locomotive diesel și în alte locații feroviare, în situația în care circulația cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar stațiile de preîncălzit vagoane funcționează la parametri normali.

„Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane”, precizează compania.

CFR Călători și CFR Infrastructură colaborează operativ și centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs și cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situațiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziția pasagerilor oferindu-le asistență în gări și la bordul trenurilor.

Compania sfătuieşte pasagerii să se informeze telefonic la gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web (http://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web)

Cei aflaţi deja în tren pot accesa de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe informatii tren. Vor obţine informaţii în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

Citeşte şi: COD ROŞU de viscol şi ninsori în 7 JUDEŢE

Unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge sau depăşi o oră, dar nu există curse aeriene anulate, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol. Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene, arată comunicatul.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web Www.bucharestairports.ro.