Trei zile de DOLIU NAŢIONAL în Franţa

Drapelele vor fi coborâte în bernă, începând de luni, timp de trei zile, pe toate clădirile publice din Franţa, în semn de doliu după prăbuşirea avionului companiei Air Algerie în Mali, a anunţat preşedinţia franceză.

26 iul. 2014, 16:47
Trei zile de DOLIU NAŢIONAL în Franţa

Drapelele vor fi coborâte în bernă în semn de doliu al naţiunii, a precizat o sursă a preşedinţiei. Nu este vorba însă de un doliu naţional, acesta fiind hotărât în Consiliul de Miniştri.

Prăbuşirea avionului, joi, s-a soldat cu 118 morţi, dintre care 54 erau francezi. Avionul, închiriat de Air Algerie de la societatea spaniolă SwiftAir, plecase de la Ouagadougou spre Alger în noaptea de miercuri spre joi, dar după 50 de minute de la decolare s-a prăbuşit pe teritoriul malian.

Preşedintele Francois Hollande urmează să ia cuvântul sâmbătă seara, după o întâlnire cu familiile victimelor franceze reunite la Ministerul de Externe din Paris. El a prezidat în cursul dimineţii, la Palatul Elysee, o a treia reuniune de criză pentru a discuta ultimele informaţii despre accident cu premierul Manuel Valls şi ceilalţi miniştri implicaţi în acest caz.