Trezorierul Statului Islamic a fost ucis într-un bombardament

Trezorierul Statului Islamic a fost ucis într-un bombardament aerian, în noiembrie. Abou Salah şi doi dintre principalii responsabili jihadişti au murit în urma acestui atac, a informat, joi, un purtător de cuvânt militar american.

10 dec. 2015, 19:35
Trezorierul Statului Islamic a fost ucis într-un bombardament

Abou Salah a fost ucis „la sfârşitul lunii noiembrie”. El era „unul dintre responsabilii cu finanţele cei mai experimentaţi” ai grupării jihadiste Stat Islamic „, a anunţat Colonelul Steve Warren, în cadrul unei conferinţe video, din Bagdad.

„Este cel de-al treilea membru al reţelei financiare a SI pe care noi l-am lichidat” recent, a mai precizat purtătorul de cuvânt american, adăugând că „tot în noiembrie” a fost lichidat unul dintre responsabilii grupării însărcinat cu „extorcare” de bani de la populaţia civilă. „În aceeaşi perioadă”, coaliţia antijihadistă a mai lichidat un înalt responsabil al grupului, care se ocupa de „traficul de informaţii, pesoane şi armament”, a mia informat aceeaşi sursă.

Citeşte şi Un adolescent australian care făcea recrutări pentru Statul Islamic a fost ucis în Siria

Coaliţia anti-jihadistă condusă de Statele Unite face eforturi pentru dezmembrarea grupării Stat Islamic, prin eliminarea responsabililor organizaţiei jihadiste. Deocamdată, coaliţia a recurs la lovituri aeriene, însă SUA au anunţat recent desfăşurarea în Irak a unei unităţi a forţelor speciale care va avea ca misiune capturarea şi lichidarea responsabililor SI din Siria, precum şi culegerea de informaţii de pe teren pentru a identifica noi ţinte, informează presa belgiană.