Tribunalul Braşov a respins definitiv cererea de eliberare condiţionată a lui Istvan Beke, condamnat pentru terorism

Tribunalul Braşov a respins definitiv cererea de eliberare condiţionată a lui István Beke, condamnat la închisoare pentru terorism. Extrasul hotărârii a fost postat pe portalul instanţelor din România, transmite MTI, citată de Rador.

11 iun. 2020, 11:09
Tribunalul Braşov a respins definitiv cererea de eliberare condiţionată a lui Istvan Beke, condamnat pentru terorism

Tribunalul Braşov a respins ca nefondat recursul înaintat de István Beke împotriva deciziei de respingere formulată de Judecătoria Braşov, la mijlocul lunii mai. Cererea de eliberare condiţionată a celuilalt bărbat din Târgu Secuiesc condamnat pentru terorism, Zoltán Szőcs, a fost respinsă de Judecătoria Braşov, pe 27 mai.

Cei doi extremişti maghiari care au vrut să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc, condamnaţi la 5 ani de închisoare fiecare

Apelul va fi judecat pe 16 iunie. Cei doi condamnaţi au solicitat eliberarea condiţionată pentru bună purtare şi pentru zilele lucrate în penitenciar. Cotidianul Háromszék aminteşte că István Beke va avea dreptul să formuleze o nouă cerere similară după 23 iunie.

István Beke şi Zoltánt Szőcs, lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate, au fost condamnaţi, pe 4 iulie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la câte cinci ani de închisoare pentru acte de terorism şi instigare la acte de terorism.