Tribunalul Bucureşti a cerut ca fosta soţie a lui Condrea să fie expertizată psihiatric: „Este o nouă formă de hărţuire” UPDATE

Joi, la Tribunalul Bucureşti, au avut loc noi audieri în procesul pentru custodia fiicei lui Dan Condrea, Magda. Judecătoarea a cerut ca Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea, să fie expertizată psihiatric, după ce Protecţia Copilului a făcut o solicitare în acest sens, potrivit România TV.

06 oct. 2016, 06:33
Tribunalul Bucureşti a cerut ca fosta soţie a lui Condrea să fie expertizată psihiatric: „Este o nouă formă de hărţuire” UPDATE

UPDATE Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti a decis, joi, ca Laura Georgescu sa mearga la Institutul National de Medicina Legala si sa faca expertizarea psihiatrica, dupa ce inspectorii de la Protectia Copilului au cerut o suplimentare la raportul de evaluare care a fost depus in procesul pentru custodia fiicei lui Dan Condrea.

Cei de la Protectia Copilului au sustinut ca nu au date concrete despre starea psihica a Laurei Georgescu, mama naturala a fiicei lui Condrea, daca mai este sau nu sub tratament. Mai mult, Protectia Copilului vrea o reevaluare din punct de vedere psihic a Laurei Georgescu si o reevaluare a relatiei pe care aceasta o are cu copilul, dar si a relatiei pe care Uliana Ochinciuc o are cu micuta Magda. Toate cele trei rapoarte trebuie intocmite in cel putin o luna de zile, cand va fi termenul viitor.

In schimb, Laura Georgescu sustine ca decizia Tribunalului Bucuresti, de a fi expertizata psihiatric, este „o noua forma de hartuire si amenintare” la adresa ei.

„In jurisprudenta romaneasca nu exista expertizare psihiatrica a unei femei care isi creste copilul natural. Acest Tribunal, in mod halucinant, trece peste Constitutie, peste drepturile copilului, pentru ca copilul are dreptul sa creasca alaturi de mama, si peste regulile de bun simt si imi cere sa fac expertiza psihiatrica, ca sa imi ingrijesc copilul, care nu se pretinde tuturor copiilor din Romania. Este o noua forma de hartuire, de amenintare si de discriminare. O sa ma conformez, o sa ma duc la INML, ca sa vada ca nu sunt un pericol social. Expertiza se cere in absenta faptei, pentru ca atunci cand o ceri, iti trebuie o fapta. Fapta nu exista„, a declarat Laura Georgescu, la iesirea de la Tribunal.

Intrebata daca urmeaza vreun tratament, fosta sotie a lui Dan Condrea a spus: „Da, de intretinere, de frumusete. Acid folic, ca poate vreau sa mai fac un copil si niste vitamine nemtesti”. 

–––––––––––––––––––––––––––-

Lupta pentru custodia fetitei lui Dan Condrea si, implicit, lupta pntru gestionare averii acestuia se transeaza, in continuare, in salile de judecata. Dupa ce Uliana Ochinciuc a reusit sa fie introdusa parte in procesul prin care se cere custodia fetitei, Protectia Copilului, prin ordin judecatoresc, a mers la ea acasa pentru a vedea care sunt conditiile pe care le poate oferi micutei Magda, potrivit România TV.

Joi, in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti trebuie prezentat raportul celor de la Protectia Copilului. Tot in fata jduecatorilor trebuie sa vina sa dea o declaratie directorul centrului de plasament ales de statul roman pentru a o plasa in caz de nevoie, pe Magda Condrea.

CITEŞTE ŞI: Uliana Ochinciuc, sub control judiciar încă 60 de zile