Asasinul Vitalie Proca, condamnat la ÎNCHISOARE

Asasinul plătit Vitalie Proca a fost condamnat la 12 ani şi şase luni de închisoare de către Tribunalul Bucureşti. Acesta este acuzat că a ucis cu o armă automată un tânăr în cartierul Vitan din Bucureşti. 

25 ian. 2016, 08:48
Asasinul Vitalie Proca, condamnat la ÎNCHISOARE

Instanța a mai dispus ca Vitalie Proca, aflat în prezent în arest, să-i plătească tânărului pe care a încercat să îl ucidă 200.000 euro daune morale și 20.000 euro daune materiale.

De asemenea, Proca va fi expulzat din România, după ce își va ispăși pedeapsa.

Decizia nu este definitivă.

În 2012, Vitalie Proca a tras cu un Kalashnikov, apoi cu un pistol automat, intr-un tanar nevinovat din cartierul Vitan din Capitală. A fost o dilema pentru anchetatori de ce a ales Vitalie Proca sa il impuste pe respectivul tanar.

In urma anchetei, s-a aflat faptul ca Vitalie Proca ar fi trebuit sa il ucida pe interlopul din Piata Neamt, Puiu Mironescu, la comanda fratilor Mararu, insa ucigasul a confundat tinta, potrviti România TV.

Imediat dupa ce a comis crima, Vitalie Proca a fugit in Rusia, unde a fost arestat si trimis in Romania, unde a inceput judecata.

Acesta a devenit subiectul unei anchete si in Marea Britanie, dupa ce si acolo a comis o crima la comanda, impotriva unui bancher rus.