Tricolorii mici, măcelăriţi în Tururile de Elită. 0-5 cu Irlanda şi 1-5 cu Austria

Selecţionatele U17 şi U19 a României au debutat cu înfrângeri drastice în Tururile de Elită pentru calificarea la Campionatele Europene specifice categoriilor lor de vârstă.

20 mart. 2019, 11:48
Tricolorii mici, măcelăriţi în Tururile de Elită. 0-5 cu Irlanda şi 1-5 cu Austria

România U19 a fost învinsă de Irlanda U19, scor 0-5, într-o partidă disputată la Krasnodar, în Rusia, şi şi-a anulat în mare măsură şansele de calificare la turneul final. Doar prima clasată din grupă obţine calificarea la EURO 2019 U19, ce va fi organizat de Armenia. La pauză, irlandezii au condus cu scorul de 2-0, prin reușitele lui Afolabi (9) și Smallbone (11). La reluare, aceștia au mai înscris de trei ori, Afolabi și Smallbone reușind câte o “dublă”, în timp ce Ehmann a înscris în propria poartă. România a avut șansa golului de onoare, dar Antonio Sefer a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 75.

Pentru echipa noastră urmează Rusia, pe 23 martie (ora 11:00),iar ultimul joc al grupei îl vom disputa pe 26 martie (ora 16:00) contra Azerbaidjanului.

Şi naţionala U17 a pierdut primul meci al Turului de Elită din Turcia după ce a fost condusă din minutul 16 şi a beneficiat de un autogol al adversarilor în prelungiri. Reprezenativa antrenată de Daniel Mogoşanu va mai întâlni Italia şi Turcia pe 23 şi respectiv 26 martie. Prima clasată din fiecare grupă şi cele mai bune şapte ocupante ale locurilor doi se califică la turneul final organizat în Irlanda.

Contraperformanţa contrastează puternic cu declaraţiile lui Mogoşanu de după tragerea la sorţi, când acesta spunea: „Avem șanse să ne calificăm la Campionatul European. Nu mă sperie niciun adversar, obiectivul nostru este să mergem la turneul final. Îi vom studia foarte bine pe toți pentru ca la ora Turului de Elită să fim pregătiți pentru toate cele trei finale pe care le vom avea de disputat„.

Deaştfel, şi Daniel Oprescu, antrenorul de la U19 era foarte optimist, dar realitatea de miercuri l-a contrazis flagrant. „E o grupă care la prima vedere pare echilibrată. Cunosc Irlanda, pentru că am disputat o ”dublă” amicală în acest an, în martie, și are mulți jucători care evoluează la un nivel foarte ridicat. Ne vom documenta și despre celelalte, pentru a pregăti cât mai bine meciurile din luna martie și pentru a merge la EURO!„, spunea Oprescu, în luna decembrie.