Triplu campion olimpic, implicat în protestele violente de la Capitoliu. A adus faimă Americii, iar acum s-a umplut de ruşine

Un medaliat olimpic cu aur s-a numărat printre cei care au luat cu asalt, miercuri clădirea Capitolului din Washington DC, potrivit site-ului SwimSwam. Este vorba despre înotătorul Klete Keller.

13 ian. 2021, 12:12
Triplu campion olimpic, implicat în protestele violente de la Capitoliu. A adus faimă Americii, iar acum s-a umplut de ruşine

Klete Keller este triplu campion olimpic cu echipa SUA, la JO din 2000, 2004 şi 2008, în proba de ştafetă, alături de legende precum Michael Phelps şi Ryan Lochte. În imaginile filmate miercurea trecută, la Capitoliu, Keller a fost dat de gol de geaca Team USA Olympics, mai mulţi colegi de echipă şi jurnalişti recunoscându-l, după cum scrie SwimSwam.

În videoclip, bărbatul identificat ca fiind Klete Keller poate fi văzut cu spatele la poliție și cu brațele pe lângă corp, în timp ce ofițerii încearcă să împingă mulțimea către ieșiri. Într-un alt videoclip al aceluiași reporter, Keller poate fi văzut stând liniștit în Rotunda, ținând în mână o sticlă de apă.

Keller și-a șters toate conturile de pe rețelele de socializare, dar înainte de ștergerea acestora, el a fost un susținător frenetic al președintelui Donald Trump.

Citeşte şi Democraţii din SUA au depus actul de acuzare împotriva lui Trump, după atacul susţinătorilor acestuia asupra Capitoliului

Klete Keller a câştigat în total cinci medalii olimpice la înot pentru SUA, pe lângă cele trei de aur el mai având în palmares una de argint şi una de bronz. S-a retras din activitate în 2008, dar nu s-a adaptat la viaţa-post sportivă. El a explicat cum victoriile sale din trecut l-au făcut să se simtă „îndreptățit” la început. „Mult timp am așteptat ca totul să-mi vină în viaţă la fel de ușor ca și înotul„, spunea el, dar acest lucru nu s-a întâmplat el şi s-a umplut de frustrare. Totul a culminat cu momentul în care a rămas pe drumuri. În 2014, el și soția sa au divorțat, după care a locuit din mașină timp de aproximativ 10 luni. Într-un interviu acordat revistei USA Swimming, Keller a povestit că nu a avut dreptul de a-şi vizita copiii timp de 4 ani.

Dezvăluirea prezenţei fostului sportiv în Capitoliu vine într-un moment în care FBI înceracă să-i identifice pe cei care au păstruns ilegal în clădirea unde îşi desfăşoară lucrările Congresul SUA, iar presa americană scrie că el ar putea fi arestat. Mii de mesaje dezaprobatoare la adresa sa au fost postate pe reţelele de socializare, considerând că prin prezenţa sa acolo Keller şi-a dezonorat ţara şi sportul pe care l-a practicat cu atâta succes.