Troscotul japonez, buruiana care a invadat România. Vezi de ce este periculoasă această plantă

Troscotul janonez, o buruiană pune în pericol tot mai multe zone din ţara noastră. În Anglia cine nu distruge această plantă riscă să ajungă la închisoare.

31 iul. 2018, 18:21
Troscotul japonez, buruiana care a invadat România. Vezi de ce este periculoasă această plantă

Troscotul japonez este o planta care se raspandeste foarte repede si creste imediat cand e retezata. Troscotul japonez creste mai ales pe albiile raurilor si este aproape imposibil de eradicat.

Iulisca, cum se mai numeste troscotul japonez este atent supravegheata in alte tari. De exemplu, in Marea Britanie, scade valoarea proprietatilor, iar bancile evita sa acorde imprumuturi proprietarilor in ale căror curti a fost descoperita.

Pe site-ul Guvernului de la Londra exista, de altfel, urmatoarea avertizare: „Puteti fi amendat cu pana la 5.000 de lire sterline sau puteti primi o pedeapsa de pana la 2 ani de inchisoare daca permiteti contaminarea solului sau a materialului vegetal cu deseuri care se pot raspandi in salbaticie”.

Specialistii spun ca troscotul japonez este extrem de invaziv, iar radacinile sale pot ajunge pana la 7 metri si pot strapunge asfaltul sau fundatiile.