Truc genial pentru maşina de spălat. Cum să îţi iasă blugii ca noi

Blugii trebuie spălați la fel de des ca alte articole de îmbrăcăminte. În caz contrar, acumulează bacterii care, odată cu trecerea timpului, vor cauza un miros neplăcut.

11 feb. 2022, 20:49
Truc genial pentru maşina de spălat. Cum să îţi iasă blugii ca noi

Truc genial pentru maşina de spălat, cum se spala blugii. O pereche de blugi accesorizata cu mult bun gust te poate scapa din orice situatia. Si chiar daca nu ai nevoie sa mergi la o petrecere, blugii sunt articolul vestimentar cel mai prezent in viata noastra.

Daca vrei sa pastrezi blugii ca noi cat mai mult timp, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont si cateva pe care le poti face. Poate cel mai important detaliu este cum ii alegi. Fii atent ca perechea ta de blugi sa contina lycra sau elastan intr-un procent foarte mic, asta inseamna sub 1%. In caz contrar, blugii tai se vor deforma foarte repede si se vor lasa vizibil in zona genunchilor si a feselor.

Pune oțet de mere în mașina de spălat atunci când speli blugii. Rezultatul este de-a dreptul uimitor! Trucul pe care trebuie să îl știe orice român
Truc genial pentru maşina de spălat. Nu este indicat sa speli blugii foarte des. Daca ii porti zilnic timp de o saptamana, atunci este clar ca trebuie sa ii cureti. Te-as sfatui sa ii inmoi bine inainte de a-i baga la masina de spalat, respectand indicatiile de pe eticheta. Cel mai probabil, ar trebui sa ii speli folosind programul pentru rufe delicate, asta… daca nu vrei sa ii strici. Iata cum se spala blugii in mod corect.

Poti sa ii speli de mana. In acest caz, te sfatuiesc sa ii intorci pe dos, sa ii lasi la inmuiat o jumatate de ora si apoi sa ii speli cu apa rece sau la temperatura camerei. Nu ii forta foarte mult la stoarcere, ci mai degraba pune-i intre doua prosoape pentru a absorbi excesul de umezeala. Nu folosi uscatorul de par si nu ii calca pentru ca, in cele mai multe cazuri, vei deteriora materialul.

Si pentru ca ti-am spus la inceput ca vom vorbi despre mentinerea blugilor ca noi pentru mult timp cu un ingredient din camara, trebuie sa stii ca da, pentru a pastra culoarea si textura blugilor cat mai bune pentru mult timp, poti adauga in apa de inmuiat si ceva otet. Foaret important atunci cand inveti cum se spala blugii!

Musai sa fie otet alb, am mai vorbit despre asta, pentru ca celalalta risca sa pateze tesatura. Otetul va actiona asupra denimului ca un balsam natural, iar mirosul intepator nu se va mentine in tesatura, nu-ti face griji.

Motivul pentru care femeile au buzunarele mai scurte la blugi decât bărbații. Secretul spus de specialiști!
Nu e un ingredient din camara, dar are legatura cu pastrarea blugilor ca noi cu un efort minim. Am spus deja cum ii poti spala corect daca s-au murdarit. Nu ti-am spus ca poti scapa de impuritati, de murdarie si altfel. Tot ce trebuie sa faci este sa pui blugii intr-o punga de plastic si sa ii lasi in congelator peste noapte. Acum ai invatat cum se spala blugii!

Truc genial pentru maşina de spălat, cum se spala blugii in mod corect. Pentru a fixa culoarea blugilor pe care abia i-ai cumparat, specialistii spun ca ar fi bine ca inainte de a-i purta, sa ii pui intr-un lighean cu apa calduta. In apa e necesar sa adaugi 5 lunguri de sare grunjoasa. Daca nu ai acest ingredient la indemana, atunci in apa calduta poti adauga o ceasca de otet alb, scris cumsa.ro

Sunt si retete cu ambele ingrediente, un lighean cu apa calduta in care adaugi o ceasca de otet alb si un pumn de sare grunjoasa. Este important sa lasi blugii peste noapte in acest amestec si apoi sa ii speli si sa ii clatesti.

Este important sa iti mai spun ca intre spalari iti poti reimprospata blugii daca ii tii in baie in timp ce faci baie. Am mai vorbit despre asta si ti-am spus ca aburul ajuta la netezirea hainelor care, astfel, nu mai au nevoie sa fie calcate. Iti spun acum ca aburul va ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute care se acumuleaza in fibrele tesaturii. Atentie cand inveti cum se spala blugii.

 

Daca vrei sa prelungesti viata blugilor tai preferati atunci fa tot posibilul sa ii usuci in aer liber. Evita uscatorul si, daca este absolut necesar, atunci regleaza cea mai scazuta temperatura pe care o ai la dispozitie. Nu uita sa scoti blugii inainte de a fi complet uscati.

In plus, este util sa ii impaturesti pe o suprafata plata. Asigura-te ca nu se formeaza cute inestetice care, in timp, deterioreaza tesatura. Asadar, trebuie sa stii cum se spala blugii, in mod corect!

Trebuie sa mai tii cont si de faptul ca fibrele de denim nu se simt bine in spatii inchise, ci au nevoie sa se aerieseasca si, din acest motiv, este recomandat sa nu tii blugii in dulap/sifonier, eventual inghesuiti cu alte haine, ci mai degraba sa ii pastrezi intr-un spatiu de depozitare in care aerul poate patrunde mai usor.