Trucul care face ca magnolia să înflorească spectaculos primăvara. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Magnolia este unul dintre cei mai frumoși arbori cu flori care fac ca primăvara să fie una de poveste. Pentru a o îngriji corect însă, trebuie să ții cont de un truc pe care atât grecii, cât și italienii, îl folosesc de sute de ani.
Alina Costache
24 feb. 2025, 16:33
Trucul care face ca magnolia să înflorească spectaculos primăvara. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Magnolia este unul dintre cei mai frumoși arbori cu flori care fac ca primăvara să fie una de poveste. Pentru a o îngriji corect însă, trebuie să ții cont de un truc pe care atât grecii, cât și italienii, îl folosesc de sute de ani.

Magnoliile sunt arbori și arbuști care pot trăi până la un secol. Aceasta aparține familiei Magnoliaceae și este originară din Asia, America Centrală și de Nord. Mai mult, arborele este numit după botanisul francez Pierre Magnol, iar în întreaga lume există aproximativ 200 de specii de arbori și arbuști de magnolie. În anumite culturi, florile de magnolie au o semnificație aparte, fiind extrem de apreciate. Cu toate acestea, magnolia este foarte pretențioasă și necesită o îngrijire corectă. Astfel, dacă îți dorești ca magnolia ta să înflorească din plin în această primăvară, atunci trebuie să ții cont de un truc folosit de greci și italieni.

Citește și: Când se plantează magnolia. Instrucțiuni pentru pregătirea solului și condițiile de mediu necesare plantării

Trucul pe care grecii și italienii îl folosesc pentru magnolie

Magnolia este copacul vedetă al primăverii, iar din ce în ce mai mulți români o plantează în curte pentru florile sale colorate, dar și pentru parfum. Însă, aceasta este foarte pretențioasă, așa că trebuie să ai mare grjă de ea. Dacă îți dorești să înflorească din plin în această primăvară, trebuie să știi că în februarie este nevoie să aplici un strat de îngrășământ organic la baza copacului, de aproximativ 10-15 cm grosime. Acesta izolează rădăcinile și oferă nutrienții necesari. Totodată, pe lângă îngrășământ se pot folosi frunze uscate sau paie.

Pentru a stimula înflorirea magnoliei, este important să acordați atenție solului, dar și îngrijirii adecvate la baza plantei. Iată câteva dintre recomandările făcute de specialiști:

  • Tipul de sol: Magnoliile au nevoie de un sol bine drenat, fertil, bogat în humus sau argilos, cu un pH ușor acid
  • Drenajul solului: Pentru prevenirea acumulării apei și putrezirea rădăcinilor, este nevoie să asigurați un drenaj bun. La plantare, se sapă o groapă cu cel puțin 10 cm mai mare decât ghiveciul și se adaugă un strat de pietriș sau nisip la baza acesteia.
  • Fertilizarea: Pentru a înflori din plin, magnoliile au nevoie de o fertilizare corespunzătoare. Se poate pune un îngrășământ special pentru aceste plante.
  • Mulcirea: Aplicarea unui strat de mulci în jurul bazei plantei ajută la menținerea umidității, la controlul temperaturii solului și la prevenirea creșterii buruienilor. Stratul de mulci ar trebui să aibă aproximativ 10-15 cm și poate fi realizat din îngrășământ organic, frunze uscate sau paie.

Citește și: Află care sunt pomii care aduc prosperitate. Plantează unul în martie ca să îți aducă noroc și energie pozitivă pe viitor

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Vietatea al cărui sânge luptă împotriva rezistenței microbiene. Este o adevărată comoară pentru lumea farmaceutică
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
Playtech.ro
Apelul telefonic la care dacă ai răspuns îți poate goli contul bancar și provoca alte pagube. Noua înșelătorie care ia amploare
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, iar salariul minim e 2.234 de euro. „Poți să nu lucrezi toată viața, dar primești pensie”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Pericolul ascuns din bucătărie. Obiectul pe care îl folosim zilnic și care ne poate îmbolnăvi grav
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Doliu în lumea fotbalului! A murit unul dintre cei mai mari jucători din istoria lui Inter Milano și ai Braziliei
Cancan.ro
Vedeta TV a murit la 44 ani din cauza unei infecții severe. Medicii i-au amputat piciorul, dar a fost prea târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Dispar mai multe zile libere din Codul Muncii! Nouă lege în Parlament face uitate multe mini-vacanțe
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Destinație exotică cu prețuri mici în luna mai. Poți economisi peste 50% din prețul cazării