De multe ori se întâmplă că telecomanda să se blocheze, iar cei mai mulți dintre români nu își dau seama dacă aceasta mai funcționează sau dacă are nevoie de alte baterii. Vezi mai jos un truc care îți va ușura viața.
Cu siguranță și tu ai trecut prin momente frustrante, atunci când stăteai pe canapeaua din sufragerie și încercai să schimbi canalele televizorului, însă telecomanda nu mai funcționa.
Înainte să crezi că aceasta s-a stricat sau că bateriile s-au descărcat, trebuie să încerci un test simplu la care nu te-ai fi gândit!
Dacă ai una la îndemână, ia o baterie nouă, complet încărcată, pentru comparație.
Găsește o suprafață potrivită și asigură-te că ai o parte de una plană și solidă, cum ar fi o masă, în fața ta.
Lasă bateria verticală să cadă pe suprafață de la o înălțime de aproximativ 20 de centimetri.
Fii atent la modul în care bateria reacționează atunci când atinge suprafața și după aceea, pentru că o baterie complet încărcată de obicei se va răsturna și va rămâne în poziție.
Pe de altă parte, o baterie descărcată adesea va sări înapoi ușor și s-ar putea ridica chiar câțiva centimetri.
Bateriile alcaline conțin o substanță de tip gel care absoarbe impactul atunci când sunt complet încărcate. Pe măsură ce bateria se descarcă, această substanță se usucă și se întărește, făcând bateria să devină mai elastică, conform Playtech.ro.
Oprește dispozitivele complet: Asigură-te că oprești dispozitivele complet atunci când nu sunt în folosință, pentru că unele dispozitive continuă să consume energie chiar și în modul de așteptare, ceea ce poate descărca bateriile inutil.
Scoate bateriile când nu sunt în folosință: Dacă nu vei folosi un dispozitiv pentru o perioadă îndelungată, scoate bateriile complet.
Acest lucru nu numai că previne pierderea de energie, dar reduce și riscul scurgerii bateriilor, care ar putea deteriora dispozitivul.
Evită temperaturile extreme: Nu stoca bateriile în locuri cu temperaturi foarte ridicate sau scăzute, deoarece căldura sau frigul extrem pot afecta procesele chimice din baterii și pot scurta durata lor de viață.
Citește și La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă. Puțini oameni îi cunosc utilitatea
Folosește baterii de același tip: Evită să amesteci baterii vechi și noi în același dispozitiv și folosește doar baterii de același brand și tip.
Diferențele de tensiune și rate de descărcare pot afecta performanța și pot reduce durata de viață a tuturor bateriilor utilizate.