Trucul care te scapă de murdăria de pe geamuri fără pic de efort! Băutura minune de care sigur nu știai

Gospodinele știu foarte bine cât de greu se curăță geamurile, mai ales atunci când vrei ca ele să și strălucească, nu doar să iei petele murdare cu o cârpă. Totuși, există un truc pe care sigur o să îl pui în practică. Află care este băutura minune ce curăță rapid ferestrele.

18 dec. 2023, 22:25
Trucul care te scapă de murdăria de pe geamuri fără pic de efort! Băutura minune de care sigur nu știai

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar gospodinele pierd ore în șir pentru a face curățenie în toată casă. Unul dintre pașii dificili în acest proces este momentul în care trebuie să iei spray-ul potrivit și să te apuci de frecat geamurile.

Citește și Curăţenia generală de SĂRBĂTORI. 10 trucuri care fac viaţa mult mai uşoara unei femei

Geamurile reprezintă mereu o problemă, mai ales că niciodată nu par suficient de curate. Chiar și așa, pentru acest detaliu există o soluție ieftină și eficientă.

Geamurile sunt cele mai ”sensibile” elemente dintr-o locuință, iar atunci când vin și musafiri, sunt mai murdare ca niciodată.

Ferestrele sunt mereu predispuse la murdărie, pete și amprente. Deși există o multitudine de soluții pe piață, nu toate sunt și eficiente. Sau nu așa cum s-ar aștepta gospodinele cărora le place să vadă casa strălucind. Există o băutură pe care sigur o vei face și tu acasă și care te scapă de munca grea.

Ceaiul negru, inamicul geamurilor murdare

Dacă nu știai, ceaiul negru, căci despre el este vorba, face adevărate minuni în cazul geamurilor! Acesta topește instant orice pată sau urmă de grăsime, datorită taninurilor pe care le conține.

Ceaiul negru este eficient în curățarea suprafețelor de sticlă datorită substanțelor chimice pe care le conține. Denumite tanini, acestea au tendința de a se atașa de alți compuși organici.

Cum pe ușile de sticlă sau pe geamuri sunt diverse reziduuri de proteine, odată curățate cu ceai negru, petele nu mai revin în acea zonă.

Astfel, ceaiul nu doar că le curăță, ci le facă să și strălucească, ca noi.

Pentru a prepara soluția minune cu care să puteți curăța suprafețele de sticlă și geamurile, aveți nevoie de două ingrediente. Și anume, apă clocotită și patru pliculețe de ceai negru.

Mai întâi pui apa la fiert, iar după ce a dat în clocot trebuie să o torni peste cele patru plicuri de ceai și să aștepți 10 minute, potrivit Kaercher.com.

După ce este complet răcit, ceaiul infuzat se toarnă într-o sticlă cu pulverizator, pentru a-l folosi mai ușor. Cel mai potrivit este să folosești o cârpă curată și geamurile tale vor fi ca noi!

Citește și 7 sfaturi sa faci curatenie in casa fara sa folosesti produse toxice

Spor la treabă!