Trucul genial care îţi face rufele pufoase şi alungă mirosul neplăcut din maşina de spălat

Maşina de spălat poate fi utilizată de oricine care respectă prospectul de utilizare, dar există şi trucuri nescrise care te ajută să ai rufe cu adevărat curate şi o maşină cu durată mai mare de viaţă.

10 dec. 2021, 10:04
Trucul genial care îţi face rufele pufoase şi alungă mirosul neplăcut din maşina de spălat

Maşina de spălat are programele ei, setările ei, dar e bine să cunoşti şi alte trucuri înainte de a apăsa pe butoane pentru a nu strica rufele sau pentru a le păstra cât mai aproape de forma originală. Nu lăsa niciodată hainele umede în mașina de spălat pentru că pot prinde un miros urât și chiar mucegai.

Există câteva trucuri astfel încât să nu ai probleme cu filtrul și garnitura şi unmiros neplăcut după ce rufele au fost spălate. În momentul în care vezi că aparatul electrocasnic nu își mai face bine treaba, este nevoie să recurgi la mici trucuri pe care nu le găseşti în niciun prospect de utilizare.

Greşeala pe care o face toată lumea cu maşina de spălat. Creşte facturile, iar rufele nu au mirosul dorit

De-a lungul timpului, mașina de spălat își pierde din eficiența pe care a avut-o în momentul în care a fost cumpărată. O să observi că balsamul rămâne în sertar sau că rufele tale prind un miros neplăcut, așa că este necesar să recurgi la câteva trucuri de curățenie pentru a salva aparatul.

Trebuie să cureți foarte bine mașina de spălat dacă observi că aceasta nu mai funcționează așa cum îți dorești. Este posibil ca aparatul să acumuleze murdărie, bacterii, mucegai sau mirosuri neplăcute, așa că toate componentele trebuie să fie tratate cu mare grijă, folosind ingrediente simple.

O să ai nevoie de înălbitor, săpun, oțet și bicarbonat de sodiu.

Mașina ta de spălat o să fie mai curată ca oricând! Trebuie neapărat să scapi de mirosul neplăcut din cuvă prin a pune 120 de grame de bicarbonat de sodiu înauntru.

Pune o linguriţă de bicarbonat în maşina de spălat! Rezultatele vor fi fantastice. Trucul pe care e musai să-l cunoşti

Pornește mașina de spălat și setează temperatura la 90 de grade, fără a introduce vreun articol vestimentar. Mai mult, în cazul în care vrei să nu te mai confrunți cu această problemă, poți să recurgi la câte o spălare folosind oteț și apă pentru a elimina bacteriile.

Apoi, poți curăța cauciucul de la acest aparat, ținând cont că el intră în contact frecvent cu umezeala și apa și poate genera mucegai. Umezește o cârpă în înălbitor și șterge bine garnitura în interior pentru a scăpa de pete.

Ce se întâmplă dacă pui piper negru în maşina de spălat. Truc genial!

Trebuie să vezi dacă filtrele mașinii de spălat sunt în regulă, mai ales pentru că ele se pot înfunda cu articole vestimentare mai mici. Filtrul trebuie să fie lăsat într-un recipient plin cu apă și săpun.

Ce trebuie să faci pentru ca mașina de spălat să pară nouă
De asemenea, poți să folosești și apă caldă cu bicarbonat de sodiu pentru acest pas. Așteaptă 20 de minute pentru a observa efectele uluitoare și curăță orificiul în care acesta stă. Folosește o cârpă veche înmuiată în înălbitor și o periuță pentru a îndepărta murdăria.

Nu uita de sertarul unde pui detergentul! El poate să strângă multe bacterii, așa că este necesar să fie înmuiat în chiuvetă, folosind o soluție obținută din apă fierbinte și două căni de oțet alb. Poți să adaugi și detergent de vase, însă încearcă să îndepărtezi murdăria cu o cârpă sau o periuță de dinți.

Aspirina este probabil cel mai cunoscut medicament. Nu există nicio casă din România în care să nu se găsească măcar câteva tablete.

Poate nu știați, dar aspirina poate avea mai multe întrebuințări practice în gospodărie. Există însă un truc pe care orice femeie ar trebui să-l cunoască. Aspirina poate fi folosită în diferite feluri în gospodărie. În cazul în care băgați mai multe tablete în mașina de spălat efectul este uluitor.

Efectul se va vedea după prima spălare. Și asta pentru că, aspirina are efectul de a păstra vie culoarea, dar protejează și cele mai fine țesături.

Aspirina ajută și în cazul hainelor albe. Acestea nu se vor îngălbeni după ce au fost spălate de mai multe ori și nici materialul nu va fi afectat.