Trucul inedit cu ceapă care te ajută să scapi de răceală. Îţi va pune şi sângele în mişcare

Vei scăpa mai repede de răceală dacă, pe lângă tratamentul pe care îl urmezi deja, îţi vei pune în şosetă, înainte să mergi la culcare, o ceapă.

15 ian. 2022, 10:30
Trucul inedit cu ceapă care te ajută să scapi de răceală. Îţi va pune şi sângele în mişcare

Ceapa este cea mai simplă modalitate de a scăpa de răceală. Atunci când suntem răciţi, apelăm fie la medicamente, fie la remediile naturiste, învăţate de la mamă sau de la bunică. În această situaţie, ceapa poate fi un adjuvant excelent, care te va scăpa mult mai repede de răceală decât oricare alt truc. Iată cum funcţionează!

De ce e bine să pui ceapa în congelator înainte să o cureţi. Trucurile pe care trebuie să le ştie orice gospodină

Ceapa este un aliment apreciat, din cele mai vechi timpuri, pentru calităţile sale nutritive. Ea conţine vitamina B6, vitamina C, potasiu, fier, acid folic, dar şi alte minerale şi compuşi care s-au dovedit a fi benefici pentru sănătatea organismului. De remarcat este faptul că manganul din compoziţia cepei are efect antiinflamator şi apără organismul de gripă şi răceală. De aceea, atunci când eşti răcit, este recomandat ceaiul şi consumul de ceapă. Însă, potrivit experţilor, cu ajutorul unui truc special, vei combate şi mai repede răceala, decât în oricare alt mod.

Cojile de ceapă, un remediu naturist excepţional pentru multe boli atunci când nu ajung la gunoi
Vei scăpa mai repede de răceală dacă, pe lângă tratamentul pe care îl urmezi deja, îţi vei pune în şosetă, înainte să mergi la culcare, o ceapă. În acest mod, bacteriile vor fi absorbite de ceapă, iar sângele tău va fi curăţat. Desigur, este important să foloseşti ceapă organică, care nu a fost tratată cu substanţe chimice.

Tot ce trebuie să faci este să tai ceapa pe jumătate sau felii, încât să le poţi pune pe talpă. Ruleazi şoseta pe talpă, astfel încât ceapa să nu cadă, iar apoi laşi alimentul să acţioneze toată noaptea.

Leacuri pentru tuse. 8 remedii naturale la îndemână

Dacă te confrunți cu o tuse sâcâitoare, poți încerca aceste remedii naturale care îți pot ameliora starea.

Mierea

Are proprietăţi antiseptice şi de calmare, fiind un excelent tratament pentru tuse. Se poate folosi miere de floarea-soarelui, de tei, de lavandă, miere de conifere, de brad sau mierea de pădure.

Ceapa

Ameliorează tusea, dar şi durerile de gât şi durerile de cap datorate sinuzitei. Poate fi consumată sub formă de sirop, care se prepară cu miere sau sub formă de ceai.

Ridichea neagră

Cu proprietăţi imunostimulatoare, antivirale, antibacteriene, ridichea neagră este un excelent leac natural pentru tuse. Se ia o ridiche neagră care se spală foarte bine, se scobeşte şi în scobitură se adaugă miere. Se aşază lângă o sursă de căldură timp de câteva ore.

Sirop de pătlagină

Şi pătlagina se înscrie în rândul remediilor pentru tuse, folosită în cazul bronşitei şi laringitei, fiindcă are proprietăţi antitusive, expectorante şi antibiotice.

Sirop din muguri de brad

Un bun tratament pentru tuse, antiseptic şi un foarte bun tonic pulmonar. Ajută la combaterea tusei, a bronşitei şi este de ajutor în combaterea virozelor respiratorii sau a faringo-amigdalitelor.

Ceai de tei

Teiul are un efect antispastic şi antiinflamator, fiind benefic şi în calmarea tusei. Se recomandă consumul a 2-3 căni de ceai zilnic.

Ceai din coji de nucă

Frunzele şi cojile de nucă reprezintă un excelent tratament pentru tuse şi au fost folosite încă din vechi timpuri pentru tratarea afecţiunilor. Totul se datorează funcţiilor depurative, antiinflamatoare, calmante şi cicatrizante pe care cojile de nucă le au.

Siropul de hrean

Rădăcina de hrean este, de asemenea, unul dintre remediile naturiste pentru tuse. Are proprietăţi stimulente ale procesului de nutriţie, purgative, diuretice, expectorante, antibiotice sau antispasmodice. Pentru calmarea tusei, se recomandă rădăcina de hrean rasă, amestecată cu miere de albine. Cantităţile de hrean şi miere de albine în proporţie de 1 la 1.

Ceaiuri pentru răceală și gripă

Și, dacă vrei să scapi de simptomele răcelii sau gripei, mai poți încerca o mulțime de ceaiuri. Iată o listă numai bună de păstrat:

Ceai din flori de tei și soc – câte 2 lingurițe la 1 cană de apă clocotită; se administrează 2-3 căni/zi;

Ceai de busuioc cu miere – se beau 4-5 căni în faza de debut, câte 1 cană din oră în oră; se adaugă mentă dacă apare febră; se pot face și inhalații cu busuioc;

Ceai din soc, tei, mentă, flori de nalbă mare și măceșe;

Ceai de tei, salvie și eucalipt;

Ceai de soc, mușețel, tei, cimbrișor și scorțișoară, cu miere;

Ceai de soc, tei, păpădie, scoarță de salcie, conuri de hamei;

Ceai de mușețel, lumânărică, porumbar, scoarță de salcie, tei și soc – ajută în infecții gripale.

În ceaiurile recomandate mai sus, se poate adăuga și câte 1 linguriță de scorțișoară și cuișoare, măcinate sub formă de pulbere pentru a mări efectul antivirotic.


loading...
Partenerii noștri