Trucul secret care te va scăpa de petele de grăsime din bucătărie! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este

Pentru orice gospodină, petele de grăsime de pe pereți sunt o problemă uriașă. Iată o metodă care te va ajuta să le cureți în doar câteva minute.

29 ian. 2024, 22:23
Trucul secret care te va scăpa de petele de grăsime din bucătărie! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este
Trucul secret care te va scăpa de petele de grăsime din bucătărie! Nu o să îți vină să crezi cât de simplu este

Cum să înlături petele de grăsime de pe pereți. Descoperă cele mai eficiente metode pentru a menține pereții curați în bucătărie și află care sunt ingredientele necesare pentru pregătirea soluțiilor potrivite. Iată informațiile esențiale atunci când faci curățenie în bucătărie!

De obicei, bucătăria devine cea mai murdară încăpere din locuință, în special dacă gătești în mod regulat. Așadar, dacă te confrunți cu această situație, vom împărtăși sfaturi despre cum să cureți peretele de grăsime.

Citește și: Cristina Ich, desfigurată după o procedură estetică. „Aveam găuri în faţă!”

O soluție inițială pe care o poți încerca pentru îndepărtarea petelor de grăsime este utilizarea TSP sau fosfatului trisodic. Totuși, reține că este vorba despre o soluție destul de puternică, așadar, pentru a o utiliza, ai nevoie de mănuși de cauciuc pentru protecție și, în special, trebuie să păstrezi o fereastră deschisă în permanență în încăperea respectivă.

Fosfatul trisodic trebuie întotdeauna amestecat cu apă, conform recomandărilor producătorului. Acest produs poate fi achiziționat din magazinele de bricolaj, deci procurarea lui nu ar trebui să reprezinte o problemă. Este esențial să fii atent la diluția soluției pentru a evita afectarea luciului vopselei.

O altă opțiune pentru îndepărtarea petelor de grăsime de pe pereți este clorul. În acest caz, este important să porți mănuși de protecție și să deschizi fereastra pentru a asigura o bună ventilație, deoarece vaporii de clor pot fi toxici. Este recomandabil să folosești și o mască de protecție pentru nas și ochi.

Pentru a prepara soluția, amestecă o parte de clor cu două părți de apă rece. Apoi, utilizează o lavetă înmuiată în soluție și bine stoarsă pentru a freca suprafețele pătate. Este important să schimbi soluția atunci când devine murdară.

Dacă te confrunți cu pete mai mici, poți încerca curățarea peretilor bucătăriei folosind otet alb. Ai nevoie de o cană cu apă caldă și una cu otet, pe care le combini și le pui într-un recipient cu pulverizator.

După ce ai pulverizat soluția pe petele pătat de grăsime, lasă-o să acționeze timp de câteva minute. Apoi, șterge totul cu un prosop curat de bucătărie, iar problema ar trebui să fie rezolvată. Este important să respecți timpul de acțiune specificat pentru a permite soluției să își facă efectul în îndepărtarea grăsimii.

Citește și: Anunț de ultimă oră pentru elevi! Calendarul oficial al olimpiadelor şi concursurilor şcolare 2024 a fost publicat