TRUCURI ca să nu te mai roadă pantofii noi

Încălţările noi sunt o corvoadă. Întotdeauna, la prima purtare, încep să te roadă. Iată ce trebuie să ştii pentru a scăpa de această problemă.

17 aug. 2015, 18:04
TRUCURI ca să nu te mai roadă pantofii noi

Evită pantofii ori sandalele care au curelușe și catarame. Acestea solicit mult pielea cu care intră în contact și o aspresc. Poartă încălțăminte care iau forma piciorului, din materiale ușoare și care permit pielii să transpire, scrie observator.tv.

Dacă nu te simți confortabil să porți anumite tocuri, evită încălțările care au astfel de tocuri, chiar dacă sunt la modă, ori sunt sandale în loc de pantofi și te gândești că poate nu vei mai avea probleme.

Poartă-i cu șosete încălzite

Dacă ți-ai luat pantofi noi și sunt prea strâmți, deci știi că îți vor cauza neplăceri, poartă-i înainte prin casă. Pune-ți în picioare o pereche de șosete mai groase, încălzite înainte cu fierul de călcat. Căldura va încălzi pielea pantofului și o va face să se lase mai ușor.
Picioare mereu uscate

De multe ori faci bășici pentru că picioarele tale transpiră, iar pielea umedă se freacă de interiorul pantofului. Ca să nu mai transpiri, pudrează-ți picioarele cu amidon de porumb înainte să te încalți, astfel nu vor mai transpira la fel de mult.

Deodorant stick sau vaselină

Dacă știi că cei mai mulți pantofi te rod într-un anumit loc – deasupra călcâiului sau la degete, de exemplu – aplică puțină vaselină (petroleum jelly, cea pentru piele) sau deodorant stick pe zona aceea. Astfel, se creează un fel de barieră care îți va proteja pielea mai bine.

Medicul american pediatru Nick Romansky are câteva îndrumări de care să ții cont când ai răni și trebui să aplici plasturi.

Sunt trei cauze care pot determina apariția umezelii: pentru că nu porți șosete potrivite, pentru că porți aceeași încălțăminte o perioadă mai mare de timp și pentru că transpiri în exces.

Mulți dintre noi credem că dacă purtăm șosete din bumbac, e perfect, însă varianta ideală este să încălțăm șosete care au în amestec bumbac și acril. Bumbacul absoarbe umezeala, iar acrilul o îndepărtează.