Trucuri de înfrumuseţare cu citrice

Sănătoase și delicioase, citricele au numeroase proprietăți terapeutice.Folosite în tratamentele în înfrumusețare, ele curăță tenul, îl revitalizează și ajută părul să facă față cu brio capriciilor anotimpului rece.

20 feb. 2017, 11:10
Trucuri de înfrumuseţare cu citrice

Lămâia, tonic pentru piele 

Vrei să ai o piele strălucitoare, fără pete și culoare neuniformă? Încearcă remediile pe bază de lămâie. Fructul este bogat în vitamine (C, B1, B2, B3, A și E) și acid citric. În tratamentele de înfrumusețare, se folosesc pulpa, zeama și coaja. Vitamina C stimulează productia de colagen, reface elasticitatea pielii și oferă protecție împotriva radicalilor liberi. Datorită efectului ei astrigent, previne semnele îmbătrânirii premature, precum ridurile și liniile fine. Pune o picătură de miere pe o felie de lămâie și fricționează fața, gâtul și decolteul, prin mișcări circulare. Așteaptă 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă procedeul o dată sau de două ori pe săptămână. 

Bine de știut! 

– Pentru estomparea ridurilor accentuate, mai poți încerca următorul leac: diluează zeama de la o lămâie în două picături de apă de trandafiri sau ulei de vitamina E și aplică soluția pe piele. După 10 minute, spală-te cu apă din abundență. Fă acest tratament de două-trei ori pe săptămână. 

– Dacă ai dinții îngălbeniți, una dintre soluții ar fi albirea dentară profesională. Pentru că metoda este costisitoare, trebuie să știi că poți obține același rezultat cu soluții la-ndemână. De exemplu, fricționează cu grijă dinții cu o coajă de lămâie. Acidul citric din fruct decolorează petele dentare și albește dinții. Clătește bine cu apă și nu te spăla pe dinți cel puțin o oră. Repetă procedeul de două ori pe săptămână. 

Portocala hidratează tenul 

Fiind o sursă excelentă de vitamina C, portocala face minuni pentru piele, fiind utilă în numeroase moduri. Coaja de portocală are un conținut mai mare de vitamina C decât pulpa fructului. De aceea, în loc să arunci cojile, usucă-le la soare și macină-le. Pulberea obținută poate fi folosită în exfoliantele naturale de corp. Mai poți prepara în casă un produs cu dublă întrebuințarea: elimină celulele moarte și hidratează pielea, lăsând-o moale și fină la atingere. Ca să îl obții, ai nevoie de: două linguri de lapte sau de smântână și o lingură de pulbere de coji de portocale. Omogenizează bine ingredientele, întinde pe față preparatul și îndepărtează-l cu apă călduță, după 15 minute. 

Ai tenul uscat? Încearcă delicioasa mască facială cu ciocolată