Trucuri de la bunica. A tocat un cartof mărunt şi l-a pus într-un borcan, apoi a turnat oţet. Rezultatul, neaşteptat!

Gospodinele cunosc numeroase "trucuri" menite să le uşureze munca. Spre exemplu, ştiai că drojdia rămâne proaspătă mai mult timp dacă o păstrezi într-un vas cu făină?

30 apr. 2022, 10:00
Trucuri de la bunica. A tocat un cartof mărunt şi l-a pus într-un borcan, apoi a turnat oţet. Rezultatul, neaşteptat!

Trucuri de la bunica.  Iata cateva sfaturi care iti vor fi de mare ajutor:

1. Cartofii curata sticlele – Pentru a curata perfect sticlele, borcanele si carafele pe dinauntru, curatati 2-3 cartofi, taiati-i in cubulete si varati-i in recipientul din sticla pe care vreti sa il curatati. Deasupra turnati otet. Lasati sticlele sa stea asa o zi, scuturati-le bine, scoateti cartofii si otetul, clatiti cu apa fierbinte.

Trucurile care ajută orice român să treacă peste răceală și tuse. Ai nevoie de câteva alimente pe care le găsești în orice bucătărie!

2. Pastrati morcovii fara cozi

 – Cumparati morcovii fara frunzele verzi. Ele absorb umezeala din radacina carotelor, care devin seci.

3. Pentru ca placinta sa nu se inmoaie – Placinta cu prune, caise sau alte fructe puse deasupra, pe aluat, nu se inmoaie daca printre fructe presarati putin gris.

Trucuri pentru curăţarea rapidă şi eficientă a geamurilor. Câteva produse din bucătărie îţi vor face geamurile lună

4. Cateii de usturoi cojiti nu se usuca

 daca sunt pastrati in untdelemnul pentru salata. In plus, uleiul dobandeste o aroma placuta de usturoi.

5. Pentru ca drojdia de bere sa ramana proaspata – Tinuta la aer, drojdia de bere se innegreste si se usuca. Pentru a ramane la fel de proaspata ca la cumparare, ea trebuie pusa intr-un vas cu faina sau cu sare de bucatarie.

Sursa: Formula AS

Trucuri când fierbi cartofii

Datorită gustului său încântător, cartofii completează bine aproape toate celelalte alimente. Cele mai multe feluri de mâncare se prepară cu cartofi fierți, deoarece sunt mai ușori, conțin mai puțin amidon și au un gust mai musculos.

Singurul impediment legat de fierberea cartofilor este că este un proces care necesită mult timp. Mulți oameni se chinuie în timp ce fierb cartofii, deoarece nu cunosc tehnica potrivită.

Fierberea cartofilor pe aragaz, într-o oală sub presiune sau într-un vas durează între 20 de minute și o jumătate de oră. Așadar, este înțelept să păstrezi o marjă suficientă pentru timpul de pregătire și să fierbi cartofii înainte.

Dar, evident, există momente care aruncă asupra noastră o criză serioasă de timp.

Într-un vas termorezistent

Spală cartofii și păstrează-i într-un recipient rezistent la microunde.

Toarnă puțină apă până când fundul recipientului este plin. Acoperă cu capacul recipientului sau cu folie de plastic și pune-i la microunde timp de 2-3 minute, în funcție de cantitate. Vei obține aceiași cartofi fierți ca la gătitul pe aragaz, doar că într-un timp mai scurt.

Înțeapă cartofii

Indiferent de modul în care alegi să fierbi cartofii, dacă îi înțepi peste tot cu o furculiță, fără să-i cureți de coajă, aceștia vor fierbe mai repede.

Taie-i cubulețe

Dacă vei folosi cartofi cubulețe, atunci decojește și taie cartofii cruzi și apoi fierbe cubulețele în loc de cartofii întregi și nedecojiți. Vei fi uimit să constați cât de repede fierb aceștia.

 

Dacă nu ai un cuptor cu microunde sau pur și simplu nu vrei să-l folosești, iată un truc grozav pentru a fierbe cartofii mai repede. Pune cartofii într-un vas și fierbe apa într-un alt vas.

Odată ce apa este fiartă, toarn-o peste cartofi și păstrează vasul cu cartofi și apă pe aragaz pentru a continua gătitul.

Cartofii înmuiați în apă deja fierbinte se vor fierbe mai repede. Acest lucru se poate face pentru cartofii întregi sau pentru cartofii decojiți și tăiați în cuburi.

Dacă te întrebi cum să fierbi cartofii roșii sau alte soiuri mari de cartofi, va trebui să-i tai mai întâi în cubulețe pentru ca acest truc de gătire rapidă să funcționeze. Iată cum să o faci.

Cu apă deja fiartă

  • Pune un ceainic cu apă la fiert. Între timp, taie cartofii în cuburi mici pe un fund de lemn.
  • Așază cartofii tăiați în cratița de dimensiuni potrivite.
  • Toarnă apă fiartă peste cartofi.
  • Așază cratița pe foc pentru a continua să fierbi până când se înmoaie – aproximativ 5 minute.
  • Din moment ce ai început cu apă deja fierbinte, va dura doar 5 minute.