Trucuri pentru regenerarea părului

Vremea capricioasă și iarna lungă ți-au afectat, mai mult ca sigur, podoaba capilară. Frigul, aportul mai scăzut de vitamine duc la uscarea părului și fragilizarea lui. Iată câteva trucuri care îl vor ajuta să își recapete strălucirea și vitalitatea.

10 apr. 2017, 11:24
Trucuri pentru regenerarea părului

Folosește produse potrivite

În funcție de tipul de păr pe care îl ai, trebuie să folosești șamponul și balsamul potrivit. Încearcă să găsești o gamă care are în compoziție cât mai multe ingrediente naturale și, dacă obții rezultate bune, continuă să o folosești o perioadă îndelungată, fără a schimba des tipul de produs. Scalpul poate să se irite ușor din cauza acțiunii prea multor substanțe chimice și te poți confrunta și cu alte probleme, precum mătreața.

Aplică măști hrănitoare

Din când în când, părul tău are nevoie de ajutor pentru a face față schimbărilor de temperatură, poluării sau agresiunii termice produsă de placa de păr, uscător sau ondulator. Folosește cel puțin o dată pe săptămână o mască, pentru a îi reda vitalitatea. Nu e nevoie să cumperi cosmetice scumpe, ci le poți pregăti chiar tu, cu ingrediente la îndemână.

Scapă de vârfurile despicate

Primul pas către regenerarea părului este o nouă tunsoare. Nu trebuie să faci o schimbare radicală, e de ajuns să scapi de vârfurile despicate, care oricum îi dau un aspect ten. Încearcă să faci acest lucru măcar o dată la două, trei luni.

Ai grijă la alimentație

De multe ori, aspectul părului poate fi legat de anumite probleme interne. Stresul sau alimentația dezechilibrată vor face ca acesta să nu mai arate la fel de bine, chiar dacă folosești produsele potrivite pentru îngrijirea lui. Aportul de fier în cantitate suficientă este esențial pentru a avea un păr sănătos și rezistent. Fasolea, lintea dar și semințele de susan sunt surse naturale bogate în fier. Părul mai are nevoie și de aminoacizi esențiali pentru alimentarea celulelor care sintetizează cheratina – stratul de protecție ce oferă rezistență firului de păr și unghiilor. Lămâile, portocalele, spanacul și ovăzul îți oferă aminoacizii care ajută la regenerarea părului.

Clătește-te cu sucuri naturale

Pentru revigorarea culorii, tot produsele naturale vin în ajutor. Clătește-te cu ceai de mușetel dacă ai părul blond sau combină o jumătate de ceașcă de cafea espresso cu balsamul obișnuit, dacă ai părul închis. Roșcatele pot aplica pe părul umed, cu 15 minute înainte de șamponare, sucul de la jumătate de sfeclă amestecat cu sucul de la un morcov.

Citește și: Tratament cu ulei cald pentru părul tău