Trucuri simple pentru a avea succes în carieră

Ai ȋncredere ȋn tine, dezvoltă-ţi abilităţile şi nu te lăsa pusă la pământ de către nimeni, oricât de feroce ar părea.

01 iul. 2014, 11:55
Trucuri simple pentru a avea succes în carieră

Construieşte-ţi determinarea

Dacă eşti la ȋnceput de carieră, trebuie să realizezi că de multe ori te vei afla la aceeaşti masă de negocieri cu oameni puternici sau bogaţi, dar asta nu ȋnseamnă că ideile tale nu sunt la fel de bune.

Nu uita niciodată să crezi cu putere ȋn tine şi să spui ce gândeşti de fiecare dată. Pentru a-ţi antrena şi mai bine gândirea de afaceri, cere-i şefului tău să te ia la ȋntâlniri cu el şi, atunci când un potenţial client ȋl ȋntreabă ceva, răspunde ȋn gând ȋn locul lui.

Citeste si Cum sa faci o impresie grozava mereu

La un moment dat vei ajunge să ai idei la fel sau chiar mai bune decât el şi, ȋntre timp, acest joc te va ajuta să-ţi menţii ȋncrederea ȋn talentele tale.

Fă faţă misoginilor

Că vrem, că nu vrem, lumea afacerilor este ȋn continuare condusă de bărbaţi care nu de puţine ori dau dovadă de misoginism, chiar dacă nu este unul voit, ci inconştient.

De exemplu, Magda, 30, ne poveseteşte cum la o ȋntâlnire cu un potenţial client s-a dus cu ȋncă doi colegi, iar bărbatul i-a invitat pe colegii ei să ia loc pe cele două scaune din faţa biroului lui, iar pe ea… pe canapeaua aflată undeva, departe de birou.

Citeşte şi 9 obiceiuri la care ar trebui să renunţi dacă vrei să ai succes în carieră

Magda a spus răspicat: “Nici unul dintre noi nu va sta acolo”, referindu-se la birou, astfel că ȋntâlnirea s-a desfăşurat ȋn zona canapelei. De ce ai accepta să fii marginalizată?!

Iata 5 trucuri pentru succes in cariera pe cosmopolitan.ro.