Trucuri simple pentru haine imaculate: Folii de aluminiu, piper și aspirină pentru mașina de spălat

Trucuri simple pentru ca hainele tale să fie perfecte atunci când le scoți din mașina de spălat. Procesul de spălare a hainelor la mașină poate aduce surprize neplăcute, precum firele de păr, scamele sau pete de detergent.

27 ian. 2024, 16:54
Trucuri simple pentru haine imaculate: Folii de aluminiu, piper și aspirină pentru mașina de spălat
Trucuri simple pentru mașina de spălat

Folosirea acestor trucuri simple te poate ajuta să obții rezultate mai bune în spălarea hainelor în mașina de spălat și să menții aspectul și calitatea acestora pentru o perioadă mai îndelungată.

Pentru a scăpa de scame și fire de păr în timpul spălării, poți folosi bile din folie de aluminiu. Acestea se mișcă în interiorul tamburului în timpul spălării și atrag firele de păr, blana de animale și alte resturi textile datorită electricității statice create.

Citește și: Butonul secret de la maşina de spălat de care puţină lume ştie. Are un rol foarte important, hainele ies perfecte fără să foloseşti deteregenţi scumpi

Bilele nu numai că îmbunătățesc aspectul hainelor, dar prelungesc și durata de viață a filtrelor, colectând resturile murdare. Totodată, contribuie la distribuirea uniformă a detergentului, permițându-ți să folosești mai puțin detergent.

Piperul negru acționează ca un agent abraziv și ajută la dizolvarea resturilor de săpun de pe țesături. Acesta este util în îndepărtarea particulelor de detergent rămase pe haine, prevenind estomparea culorilor în timpul clătirii și decolorarea hainelor. Adaugă o linguriță de piper direct în tambur pentru a reda strălucirea hainelor.

Pentru petele galbene de pe hainele albe, folosește câteva pastile de aspirină. Acestea au proprietăți de îndepărtare a petelor și pot restabili albul inițial al hainelor. Adaugă pastilele direct în mașina de spălat pentru rezultate eficiente.

Citește și: Motivul pentru care ar trebui să pui frunze de dafin pe calorifer. Trucul care te scapă de cheltuieli

Dacă te confrunți cu depuneri de detergent pe guler și manșete, adaugă câteva linguri de oțet la fiecare spălare. Oțetul ajută la îndepărtarea excesului de spumă și neutralizează depunerile de detergent, facilitând procesul de clătire.