Trucuri simple să combaţi pilozitatea excesivă

Deși există numeroase metode cosmetice moderne prin care se poate îndepărta părul inestetic de pe corp, în unele cazuri nu este chiar atât de simplu. În momentul în care anumite medicamente sau tratamente hormonale favorizează pilozitatea, este bine să apelezi la un specialist.

03 mart. 2017, 11:55
Trucuri simple să combaţi pilozitatea excesivă

Pilozitatea în exces sau hirsutismul este o urmare a producției excesive de hormon sexual masculin (testosteron), care are loc în organismul femeilor în cazul în care apar afecțiuni ale ovarelor sau suprarenalelor. Deși este o afecțiune frecventă, în majoritatea cazurilor este inofensivă. Chiar și așa se poate ca uneori să apară din cauza unei boli adiacente.

Citeşte şi 4 probleme ale ochilor. Ce boli pot ascunde

Bărbații au firul de păr mai lung și mai gros pe piept, spate și abdomen. Chiar dacă și femeile au păr în aceste zone, acesta este scurt, moale și fin, aproape invizibil sau palpabil. Însă, în momentul în care producția de hormon androgen crește, părul devine mai gros, adesea având un aspect masculin.

Stresul poate fi de vină

Hirsutismul nu mai este considerat tocmai o problemă medicală, deoarece în prezent există foarte multe tehnici de îndepărtare a părului de pe corp, precum și tratamente de scădere a secreției anumitor hormoni. Pilozitatea excesivă poate însă scădea stima de sine a femeilor.
Din cauza stresului, părul poate începe să crească într-un mod incontrolabil, determinând pilozitatea excesivă. Din fericire, există hormoni care pot remedia situația.

Citeşte şi Cele mai fascinante lucruri despre sex

Dacă nu vrei să urmezi un tratament medicamentos pentru hirsutism, atunci ai la îndemână câteva metode naturiste de îndepărtare a părului. Astfel, se recomandă scăderea în greutate în cazul persoanelor supraponderale, deoarece kilogramele în plus cresc gradul de hirsutism.

Ţine o cură cu drojdie de bere!

Drojdia de bere este renumită pentru efectele sale extraordinare asupra întregului organism. Eficiența ei este susținută de multitudinea de vitamine, aminoacizi, oligoelemente şi minerale conținute care reglează procesele hormonale, împiedicând erupţiile acneice şi hirsutismul. Se poate urma o cură timp de zece zile, cu drojdie sub formă de comprimate.

Află ce alimente trebuie să elimini din dietă pentru a scăpa de părul în exces AICI.