Trucurile pe care trebuie să le știi despre mâini în sezonul rece. Scapi de neplăceri într-o clipită!

Zăpada și temperaturile scăzute vin la pachet și cu probleme pentru peilea noastră, mai ales în zone expuse cum ar fi mâinile și fața.

09 nov. 2021, 23:49
Trucurile pe care trebuie să le știi despre mâini în sezonul rece. Scapi de neplăceri într-o clipită!

Trucurile pe care trebuie să le știi despre mâini în sezonul rece. . Pentru a neferi de aceste pericole, iată câteva sfaturi despre cum să-ți îngrijești mâinile în sezonul rece.

Trucurile pe care trebuie să le știi despre mâini în sezonul rece.  Sfaturi utile pentru iarnă

-Încearcă să porți mănuși întotdeauna. Frigul și vânturile pot usca și crăpa mâinile. Păstrați câteva perechi de mănuși, în mașină, lângă ușa de la intrare, astfel încât să ai întotdeauna o pereche la îndemână. Acest gest banal intră pe lista sfaturilor despre cum să-ți îngrijești mâinile iarna.

-Folosește mănuși de cauciuc atunci când cureți cu substanțe chimice sau speli vase. Supraexpunerea la apă fierbinte și la substanțe chimice poate îndepărta pielea de uleiurile sale naturale, făcându-le să pară uscate și crăpate.

-Adaugă un umidificator în cameră sau pune un vas cu apă lângă calorifer poate adăuga umiditate aerului din casă. Poți adăuga apă de trandafiri sau alte arome pentru a umple casa cu mirosuri care te fac să te simțiți mai bine.

-Folosește o cremă hidratantă în fiecare zi. Trebuie să utilizezi o cremă de mâini de mai multe ori pe zi pentru a hrăni pielea de pe mâini. Acest este doar un truc banal din lista celor despre cum să-ți îngrijești mâinile iarna.

-Folosește o cremă hidratantă profundă sau vaselina înainte de a merge la culcare și apoi pune o pereche de mănuși de bumbac pentru a ajuta la menținerea cremei hidratante pe tot parcursul nopții.

-Folosește ulei înainte de a face baie. Acest lucru te va ajuta să îți protejezi mâinile de săpunurile dure și de apa fierbinte. Odată ce ai terminat baia sau dușul, aplică o cremă hidratantă în timp ce pielea este încă umedă pentru a ajuta la păstrarea umidității.

-Nu uita de protecție solară pe mâini. Este indicat să-ți aplici protecție solară pe față, dar de cele mai multe ori ajungi să-ți neglijezi mâinil. Caută o loțiune de mâini cu SPF pentru a hidrata și proteja în același timp.

Folosești cremă hidratantă în fiecare dimineață, dar apoi speli vasele sau pur și simplu te speli pe mâini, iar efectele cremei hidratante sunt reduse considerabil. Păstrează un recipient mic de loțiune lângă ambele chiuvete, astfel încât să poți aplica din nou imediat ce te speli pe mâini.

Citește și: Cum să-ţi pregăteşti maşina pentru iarnă. Sfaturile lui Titi Aur