Trucurile simple care te ajută să scapi de durerile de cap. Nu implică niciun medicament și au multe beneficii pentru sănătate!

Durerea de cap reprezintă una dintre marile probleme cu care milenialii se confruntă în ultima vreme. Ca să eviți consumul medicamentelor pentru banala migrenă, trebuie să știi că există mai multe metode naturale.

01 dec. 2021, 12:30
Trucurile simple care te ajută să scapi de durerile de cap. Nu implică niciun medicament și au multe beneficii pentru sănătate!

Trucurile simple care te ajută să scapi de durerile de cap. Un lucru mai puțin știut este că cea mai întâlnită formă care afectează 70% din populație este tensiunea, care reprezintă durerea ce se sime pe ambele părți ale craniului.

Trucurile simple care te ajută să scapi de durerile de cap. Nu implică niciun medicament și au multe beneficii pentru sănătate!

Migrenele sunt cele care urmează tensiunea în calsament și se deosebesc prin dureri pulsante care de multe ori sunt însoțite de stare de vomă. Cefaleea este durerea severă, care apare pe o parte a capului, de obicei, în jurul ochiului sau a tâmplei şi include simptome, precum înroşirea sau lăcrimarea ochiului.

Durerile de cap pot fi cauzate de mai mulți factori cum ar fi: stres, schimbări meteorologice, săritul peste mese, lipsă de somn, deshidratare, consum de alcool sau probleme neurologice.

Iată câteva trucuri care te ajută să reduci riscul aparițiilor durerilor de cap:

Ai un somn mai lung – lipsa somnului poate veni la pachet cu oboseală, stare de iritare, sistem imunitar slăbit și chiar cu o memorie labilă. Mai mult decît atît, cei care nu se odihnesc bine sunt predispuși frecvent la durerile de cap.

Exercițiile fizice– atunci când depui efort corpul tău eliberează endorfine, dopamină şi noradrenalină, toate aceste substanţe care contribuie la starea de bine şi la combaterea durerilor. Este nevoie de doar 40 de minute, de 3 ori pe săptămână, pentru ca sportul să răspundă aproximativ la fel ca un medicament luat preventiv pentru migrenă.

Citește și: Alimentele care te ajută să arzi calorii în timpul somnului. Acestea sunt gustările care te ajută să slăbeşti şi te ajută să dormi bine!
„Efectul endorfinelor, dopaminelor şi noradrenalinei durează aproximativ două ore”

Consumul apei – Motivele pentru care e recomandat consumul apei sunt nenumărate. Aceasta reglează temperatura corpului, ne ajută să avem o piele strălucitoare şi, de asemenea, poate fi un remediu util în combaterea migrenelor. Un studiu publicat în Jurnalul European de Neurologie arată că persoanele care au consumat 1,5 litri de apă pe zi au experimentat mai puţine dureri de cap, decât dacă ar fi consumat alte lichide sau mai puţină apă.

Citește și: Licoarea-minune care te scapă de insomnie. Iată ceaiul care te va face să ai un somn excelent!