Trump a difuzat pe Twitter un video în care o musulmană minimalizează atacurile teroriste din 11 Septembrie 2001. Reacţia lui Trump

O reprezentantă a musulmanilor în Congresul Statelor Unite a primit mai multe mesaje de ameninţare, după ce preşedintele Donald Trump a difuzat în reţeaua Twitter un material video în care o acuză de minimalizarea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, transmite DPA.

15 apr. 2019, 10:28
Trump a difuzat pe Twitter un video în care o musulmană minimalizează atacurile teroriste din 11 Septembrie 2001. Reacţia lui Trump

„După tweet-ul de vineri seara al preşedintelui, am constatat o creştere a ameninţărilor directe la adresa vieţii mele – multe referindu-se direct la materialul video al preşedintelui sau ca replici”, a afirmat duminică Ilhan Omar, membră a Partidului Democrat aleasă în Camera Reprezentanţilor din partea statului Minnesota.

Trump a publicat vineri o înregistrare video cu un discurs susţinut de Omar despre modul în care sunt trataţi musulmanii după atentatele din 2001, în care erau inserate imagini cu turnurile din World Trade Center în flăcări, la care a adăugat mesajul „NU VOM UITA NICIODATĂ!”, informează Agerpres.

Omar a răspuns afirmând că „infracţiunile violente şi alte acte de ură ale extremiştilor de dreapta şi ale naţionaliştilor albi sunt în creştere în această ţară şi în întreaga lume”. Ea a avertizat că „nu mai putem ignora că aceştia sunt încurajaţi de ocupantul celei mai înalte funcţii din ţară”.

Citeşte şi Ministrul de Externe iranian îi cere preşedintelui ţării să pună forţele americane pe lista grupărilor teroriste

Mai mulţi democraţi, printre care candidaţii la preşedinţie Bernie Sanders şi Elisabeth Warren, i-au luat apărarea colegei lor de partid şi l-au acuzat pe preşedinte de incitare la violenţă şi de propagare a urii.

Duminică, lidera Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat că le-a cerut oficialilor să revizuiască măsurile de protecţie pentru Omar, pentru familia şi personalul ei. „Cuvintele preşedintelui cântăresc enorm, iar retorica sa plină de ură şi incendiară creează un pericol real. Preşedintele Trump trebuie să şteargă materialul video lipsit de respect şi periculos”, a adăugat ea într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Ilhan Omar s-a refugiat în SUA din Somalia, împreună cu familia, la vârsta de opt ani. Câştigătoare în alegerile legislative parţiale de anul trecut, ea este prima femeie musulmană din Congresul american.