Trump a trecut compania chineză Xiaomi pe lista neagră, în ultimele zile de mandat

În ultimele sale zile, administrația Trump a crescut restricțiile impuse companiilor chineze, incluzând pe lista neagră producătorul chinez de smartphone-uri şi roboţi casnici Xiaomi.

15 ian. 2021, 23:05
Trump a trecut compania chineză Xiaomi pe lista neagră, în ultimele zile de mandat

Trump nu pleacă de la Casa Albă fără să facă valuri. Ultima măsură este împotriva unuia dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Xiaomi este una dintre cele opt companii trecute de administraţia Trump pe o listă neagră. Aceasta se numeşte lista „companiilor militare chinezeşti comuniste”. Consecinţa deciziei? Xiaomi nu mai poate primi investiţii de la un cetăţean american sau de la o companie din această ţară.

Unii experți cred că pe lista neagră pornită de la Departamentul Apărării și reglementările actualizate de la Departamentul Comerțului nu vor fi simțite imediat, dar dacă vor mai apărea și altele vor începe să aibă efecte, relatează South China Morning Post.

Departamentul apărării a transmis într-un comunicat că prin restricțiile către alte companii chineze, în afara celor precedente pentru Huawei și ZTE,  vizează „companiile militare chineze comuniste” care operează direct sau indirect în Statele Unite pentru a „evidenția și contracara strategia de dezvoltare a fuziunii militare-civile a Republicii Populare Chineze (RPC)”, scrie Mediafax.

Trump a făcut ca cţiunile companiei chineze să scadă cu 10,6% la deschiderea bursei de vineri

Departamentul Apărării nu a furnizat mai multe detalii cu privire la legăturile militare pe care le-ar avea fiecare companie vizată.

Xiaomi, cu sediul la Beijing, a fost al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume în al treilea trimestru al anului 2020, potrivit Counterpoint Research.

Xiaomi a criticat decizia SUA: Compania reiterează faptul că furnizează produse şi servicii pentru uz civil şi comercial. Compania confirmă că nu este deţinută, controlată sau afiliată cu armata chineză şi nu este o „companie comunistă militară chineză” definită în NDAA ”, a transmis într-un comunicat Xiaomi.

Citeşte şi: Banca Centrală Europeană cere reglementarea Bitcoin. Director executiv Bitcoin România: „Nu prea are ce să reglementeze. Spălarea de bani nu a apărut odată cu Bitcoin”


loading...