Trump pretinde că nu cunoaşte date din ancheta procurorului Mueller privind ingerinţele Moscovei în alegerile din SUA

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că nu a citit şi nici nu a văzut raportul procurorului special Robert Mueller întocmit după ancheta privind o presupusă ingerinţă rusă în campania prezidenţială din 2016, relatează Reuters şi AFP.

10 apr. 2019, 15:15
Trump pretinde că nu cunoaşte date din ancheta procurorului Mueller privind ingerinţele Moscovei în alegerile din SUA

„Nu am citit raportul Mueller, nu am văzut raportul Mueller. În ce mă priveşte, nu mă interesează acest raport. Am fost exonerat complet. Niciun fel de complot, niciun fel de obstrucţie” – a declarat Trump în faţa presei la Casa Albă.

Trump a ţinut să facă aceste precizări după ce marţi secretarul american al justiţiei, William Barr, a afirmat că intenţionează să facă public în interval de o săptămână mult aşteptatul raport realizat în urma anchetei de 22 de luni care a urmărit să stabilească dacă magnatul imobiliar devenit preşedinte a complotat în vreun fel cu Rusia în campania din 2016 şi ulterior a încercat să împiedice anchetarea subiectului, potrivit Agerpres.

Liderul de la Casa Albă a insistat de altfel miercuri că ancheta a fost una „ilegală” şi o „escrocherie” a unor „poliţişti veroşi, nişte oameni răi”.

Robert Mueller i-a predat lui Barr la 22 martie raportul confidenţial. La 24 martie, secretarul justiţiei a prezentat Congresului un rezumat de patru pagini cu, a spus el, principalele concluzii trase de Mueller, informează Agerpres.

Este de aşteptat ca Barr să facă public o variantă „editată” a raportului, dar democraţii au cerut publicarea sa integrală, susţinând că vor să vadă dovezile în baza cărora Barr a conchis că ancheta lui Mueller nu a stabilit existenţa unei interferenţe ruse.