Trump ameninţă, de la tribuna ONU, că va „distruge complet” Coreea de Nord. Declaraţia care poate declanşa Al Treilea Război Mondial

Donald Trump ține, marți după-amiază primul său discurs în cadrul ONU. În timpul acestuia, liderul de la Casa Albă a vorbit despre Coreea de Nord și Iran și a amenințat că în cazul în care Phenianul va duce lucrurile prea departe va distruge complet țara, scrie CNN.

19 sept. 2017, 15:05
Trump ameninţă, de la tribuna ONU, că va „distruge complet” Coreea de Nord. Declaraţia care poate declanşa Al Treilea Război Mondial

Președintele SUA se adresează pentru prima dată Adunării Generale a ONU și și-a început discursul spunând că SUA merge foarte bine de când a câștigat el alegerile. „Statele Unite s-au descurcat foarte bine de la ziua alegerilor din 8 noiembrie”, a spus Trump menționând faptul că piața bursieră este la un nivel ridicat și șomajul a atins cel mai scăzut nivel.

El a continuat să vorbească apoi despre Coreea de Nord și imensul pericol pe care îl reprezintă amenințările acestora. Președintele Trump le-a spus liderilor mondiali de la Organizația Națiunilor Unite că teroriștii câștigă putere în întreaga lume, dar că pacea este posibilă. „Teroriștii și extremiștii au acumulat putere și s-au răspândit în fiecare regiune a planetei”, a spus el, adăugând, însă, că Statele Unite sunt pregătite să combată instabilitatea globală prin puterea militară. „Armata noastră va fi în curând mai puternică pe care a fost vreodată”, a spus el.