Trump bate în retragere: Israelienii şi palestinienii vor stabili graniţele Ierusalimului

Preşedintele SUA, Donald Trump, pare să îşi fi nuanţat poziţia privind statutul Ierusalimului, explicând că israelienii şi palestinienii trebuie să stabilească frontierele în oraş şi transmiţând Guvernului Israelului că pacea necesită "compromisuri dure".

09 feb. 2018, 13:42
Trump bate în retragere: Israelienii şi palestinienii vor stabili graniţele Ierusalimului

Donald Trump şi-a atras critici dure din partea Autorităţii Palestiniene în urma deciziei din decembrie 2017 de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

Însă preşedintele SUA pare să încerce acum să îşi nuanţeze poziţia. „Cred că statutul Ierusalimului a fost un punct foarte important. Şi cred că a fost un punct foarte important. A avea Ierusalimul drept capitală a fost un punct important pentru foarte mulţi oameni. Mi s-a mulţumit, iar în alte cazuri nu mi s-a mulţumit, ca să fiu sincer sută la sută. Dar a fost un angajament foarte important pe care l-am făcut şi m-am ţinut de promisiune”, a declarat Donald Trump într-un interviu acordat cotidianului conservator Israel Hayom.

„Prin finalizarea poziţiei privind statutul Ierusalimului am vrut să fie clar că Ierusalimul este capitala Israelului; în privinţa frontierelor specifice, aş susţine ceea ce stabilesc ambele părţi”, a explicat liderul de la Casa Albă, potrivit Mediafax.

Întrebat de reporterul cotidianului Israel Hayom ce va trebui să ofere Israelul în schimbul deciziei privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală, Donald Trump a răspuns: „Cred că ambele părţi trebuie să accepte compromisuri dure pentru a ajunge la un acord de pace”.