Trump o ironizează pe femeia care l-a acuzat că a fost agresată sexual de candidatul lui pentru Curtea Supremă

Preşedintele american Donald Trump a ironizat-o pe femeia care susţine că a fost agresată sexual - cu mulţi ani în urmă - de candidatul susţinut de Trump la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, stârnind râsete în public în timpul unui miting de campanie.

03 oct. 2018, 07:42
Trump o ironizează pe femeia care l-a acuzat că a fost agresată sexual de candidatul lui pentru Curtea Supremă

Christine Blasey Ford, care a fost audiată marţi de comisia pentru justiţie a Senatului SUA, a declarat că Brett Kavanaugh a imobilizat-o pe un pat, a încercat să o dezbrace şi i-a acoperit gura, toate acestea petrecându-se la începutul anilor 80, când amândoi erau adolescenţi. Kavanaugh a respins aceste acuzaţii.

„Cum aţi ajuns acasă?’ ‘Nu-mi amintesc'” – a spus Trump la mitingul de marţi din Southaven, Mississippi, imitând răspunsurile date Blasey Ford senatorilor. „‘Unde s-a întâmplat?’ ‘Nu-mi amintesc’. ‘Cu câţi ani în urmă s-a întâmplat?’ ‘Nu ştiu. Nu ştiu. NU ştiu’. ‘Dar băusem o bere, ăsta e singurul lucru pe care mi-l amintesc” – a mai adăugat Trump, imitând-o pe presupusa victimă a lui Kavanaugh, potrivit Agerpres.

A fost prima dată când liderul de la Casa Albă a criticat-o atât de drastic pe Christine Blasey Ford de când aceasta şi-a făcut cunoscute acuzaţiile la adresa candidatului la Curtea Supremă. Trump spusese mai devreme despre ea că este „un martor foarte credibil”.

Citeşte şi Donald Trump, mărturisire uluitoare: „Pot să spun sincer că este una dintre …”

Avocatul dnei Ford, Michael Bromwich, a denunţat un atac „răutăcios şi lipsit de suflet” din partea lui Trump. „Mai este de mirare că i-a fost groază să povestească ce s-a întâmplat şi că altor supravieţuitoare ale unor atacuri sexuale le este la fel de frică?” – a transmis pe Twitter avocatul Christinei Blasey Ford, adăugând că aceasta „este un model remarcabil de curaj”, în timp ce Trump „este un model de laşitate”, informează Agerpres.

Avocaţii dnei Ford şi ai unei a doua femei care l-a acuzat pe Kavanaugh de agresiune sexuală, Deborah Ramirez, şi-au exprimat temerea că FBI nu anchetează în mod adecvat aceste acuzaţii. Reprezentanţii legali ai Christinei Blasey Ford i-au scris o scrisoare directorului FBI, Christopher Wray, pentru a le explica de ce agenţia sa nu a contactat-o pe pe dna Ford după ce aceasta s-a oferit să coopereze în cadrul anchetei cu privire la Kavanaugh.


loading...
Partenerii noștri