Trump, o nouă propunere controversată: Vrea să reintroducă simularea înecului pentru interogarea suspecţilor de terorism

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump vrea să reintroducă simularea înecului, o metodă controversată de interogare considerată tortură de către apărătorii drepturilor omului, după ce a îndemnat, anterior, la o înregistrare a musulmanilor în întreaga ţară.

23 nov. 2015, 08:13
Trump, o nouă propunere controversată: Vrea să reintroducă simularea înecului pentru interogarea suspecţilor de terorism

CIA a folosit simularea înecului pentru a interoga cel puţin trei persoane arestate în legătură cu atacurile teroriste din Statele Unite de la 11 septembrie 2001. Această practică a fost interzisă de către preşedintele Barack Obama când a venit la putere, în 2009, potrivit Agerpres.

Aş aduce-o înapoi. Eu cred că simularea înecului este nimic în comparaţie cu ceea ce ne fac ei nouă, ceea ce i-au făcut lui James Foley, când i-au tăiat capul. E cu totul altceva şi aş aduce, absolut, înapoi interogarea şi interogarea în forţă„, a declarat candidatul la învestitura republicană în vederea scrutinului prezidenţial din noiembrie 2016. 

Citeşte şi Donald Trump, declaraţie SCANDALOASĂ. Ne întoarcem în epoca Holocaustului?

Trump şi-a atras o adevărată furtună de critici după ce a cerut un registru naţional pentru musulmani. El nu şi-a retractat cuvintele în interviul de duminică şi a spus că vrea o bază de date cu refugiaţii sirieni care intră pe teritoriul Statelor Unite, ca măsură de protecţie faţă de „cel mai mare cal troian din toate timpurile”. El a mai declarat că nu vrea să închidă moschei.

Nu vreau să închid moschei. Vreau să supraveghez moschei„, a subliniat Trump.

În pofida comentariilor controversate pe care le face, popularitatea sa în rândul alegătorilor nu scade. Potrivit ultimului sondaj Washington Post/ABC News, Trump se clasează în fruntea contracandidaţilor republicani, cu 32% din intenţiile de vot, şi este urmat de chirurgul pensionar Ben Carson. Aproximativ 47% dintre republicani consideră că magnatul în domeniul imobiliar este cel mai capabil în gestionarea economiei americane, ameninţării teroriste şi imigraţiei.