Trump, părăsit de avocat. Şeful Casei Albe îl angajează pe faimosul Emmet Flood, apărătorul Bill Clinton în procedura de impeachment

Echipa de jurişti care apără interesele lui Donald Trump este din nou modificată, după decizia avocatului Ty Cobb de a se retrage, el urmând să fie înlocuit cu Emmet Flood, care l-a apărat pe Bill Clinton în procedura de impeachment.

03 mai 2018, 06:43
Trump, părăsit de avocat. Şeful Casei Albe îl angajează pe faimosul Emmet Flood, apărătorul Bill Clinton în procedura de impeachment

„Ty Cobb discuta de mai multe săptămâni retragerea sa, iar săptămâna trecută el l-a informat pe secretarul general Kelly că o va face la sfârşitul lunii”, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Casei Albe Sarah Sanders.

Emmet Flood, o voce puternică în Baroul din Washington, urmează să-l înlocuiască pe Ty Cobb şi să se alăture echipei de jurişti ai Casei Albe, potrivit The New York Times (NYT).

Preşedintele american poartă lupte pe mai multe fronturi judiciare, cel mai important fiind ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la o eventuală complicitate între echipa sa de campanie şi Moscova.

Donald Trump este vizat de asemenea în alte cazuri, de către o femeie care-l acuză de agresiune sexuală, iar o actriţă de filme pornografice spune că a avut o relaţie cu el.

Citeşte şi Donald Trump ar putea să ajungă în faţa Justiţiei. Procurorul Special vrea să-l aducă în judecată pentru contracte cu Rusia

În ultimele săptămâni au avut loc o serie de modificări în rândul avocaţilor din jurul preşedintelui Trump, ceea ce sugerează o activitate intensă la Casa Albă. John Dowd a plecat în martie, afirmând că recoamdările nu i-au fost urmate de preşedinte.

Fostul primar al New Yorkului Rudy Giuliani s-a alăturat echipei de jurişti a preşedintelui.

Emmet Flood l-a apărat pe Bill Clinton după declanşarea unei proceduri în vederea destituirii fostului preşedinte american.