Trump prevede „schimbări violente”

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că democraţii vor recurge "repede şi în mod violent" la schimbări dacă republicanii vor pierde controlul Congresului în urma alegerilor din Noiembrie din cauza pastorilor evanghelişti, informează New York Times.  

29 aug. 2018, 16:50
Trump prevede „schimbări violente”

În urma întâlnirii ce a avut loc la Casa Albă, luni seara, Trump a avertizat că programul său conservator este în joc dacă partidul său va pierde scrutinul de la mijlocul mandatului prezidenţial din cauza evangheliştilor, potrivit unei înregistrări furnizate cotidianului american de către o persoană care a asistat la convorbiri.

Democraţii „vor anula tot ceea ce am făcut noi şi o vor face în mod violent”, a avertizat preşedintele Trump, referindu-se la unele grupuri mici de extremă stângă.  Şi „veţi observa că unele dintre aceste grupuri sunt formate din oameni violenţi”, a mai spus el.

Preşedintele a avut un dublu discurs. NYT a relatat că jurnaliştii au fost autorizaţi, Luni seara, să participe la propuneri în faţa pastorilor şi că el a vorbit despre avort, libertate religioasă, dar şi despre şomajul din rândul tinerilor americani.

Citeşte şi Donald Trump afirmă că pieţele s-ar prăbuşi dacă el ar fi destituit, iar lumea va fi mai săracă

Dar, după plecarea jurnaliştilor din sală, preşedintele a schimbat subiectul, evocând mijloace prin care evangheliştii să îi ajute pe republicani să câştige alegerile din Noiembrie, de la jumătatea mandatului, a informat aceeaşi sursă.

„Vă cer să vă mobilizaţi şi să vă asiguraţi că toţi oamenii voştri vor vota”, le-a spus Trump, „pentru că, dacă ei nu ne vor vota, vom avea doi ani grei (până la prezidenţialele din  2020, n.r.) şi vom avea de traversat o perioadă foarte dură şi aţi putea pierde tot ceea ce aveţi”.

Casa Albă nu a reacţionat deocamdată la dezvăluirile cotidianului american.