Trump, ridiculizat prin proteste: „Melania, clipeşte de două ori dacă ai nevoie de ajutor” şi „Vreau să-l văd indicând Belgia pe hartă”

Actori, muzicieni, antreprenori au ieşit în stradă cu ocazia sosirii preşedintelui american Donald Trump şi a Primei Doamne, Melania, la Bruxelles unde se va întâlni cu liderii Uniunii Europene şi va participa şi la summit-ul NATO.

25 mai 2017, 16:00
Trump, ridiculizat prin proteste: „Melania, clipeşte de două ori dacă ai nevoie de ajutor” şi „Vreau să-l văd indicând Belgia pe hartă”

Belgienii au profitat de ocazie şi au ieşit în stradă ridiculizând prezenţa celui mai puternic om de pe planetă, actualul preşedinte Donald Trump, într-un protest mai puţin obişnuit.

Astfel, la sosirea lui Trump, protestatarii au desfăşurat bannere cu mesajul „Melania, clipeşte de două ori dacă ai nevoie de ajutor!”, în timp ce alţi protestatari erau foarte curioşi să vadă dacă şeful Casei Albe reuşeşte să identifice Belgia pe o hartă.

Bannere aveau inscripţionate şi cu sloganuri precum „Luptăm împotriva lui Donald Trump şi a prietenilor lui miliardari”, „Stai departe de văgăuna noastră!” şi „Domnule Trump, nu sunteţi binevenit aici””, slogane ce au sugerat că Trump nu ar fi dorit la Bruxelles, potrivit Mediafax

Capitala Belgiei găzduieşte sediile NATO şi UE, iar Donald Trump a criticat ambele instituţii. În 2016, preşedintele american a declarat că rezidenţii din Bruxelles „trăiesc într-un loc extrem de neplăcut, într-o văgăună”.

Citeşte şi Summit NATO. Klaus Iohannis a discutat cu Trump, Merkel şi cu premierul Trudeau. Se preconizează un nou summit în format Bucureşti 9

„Un lucru este cert, nimeni nu-l aşteaptă pe Donald Trump. Oamenii nu sunt entuziasmaţi de venirea preşedintelui. Nu este deloc popular în Europa. Oamenii cred că nu e aşa de inteligent. Bruxelles-ul este un oraş complex, iar societatea europeană este diferită de cea americană… Donald Trump nu pare să înţeleagă asta”, a declarat Lawrence Kerknawi, un consultant politic aflat în timpul liber.

Claude Decorte, un belgian în vârstă de 46 de ani, consideră că „Donald Trump nu ştie despre ce vorbeşte; aş vrea să-l văd cum indică Belgia pe o hartă, nu cred că ştie unde se află”.

După referendumul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, de vara trecută, Donald Trump a încurajat alte state membre UE să urmeze exemplul britanicilor. „O să mă numească în curând Domnul Brexit”, a spus Trump la acea vreme, potrivit Mediafax.

Joi, Donald Trump se întâlneşte la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Ulterior, liderul de la Casa Alba va lua prânzul cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

În această după-amiază, Donald Trump va participa pentru prima dată la un summit NATO, unde este aşteptat să promoveze stimularea cheltuielilor pentru apărare până la echivalentul a două procente din PIB.