Trump vrea să îşi propulseze fiica la conducerea Băncii Mondiale

"Se pricepe foarte bine la cifre", şi-a lăudat Donald Trump fiica, Ivanka, în vârstă de 37 de ani, pe care ar vrea să o vadă în fruntea Băncii Mondiale.

12 apr. 2019, 17:27
Trump vrea să îşi propulseze fiica la conducerea Băncii Mondiale

„Este o adevărată diplomată”, a dezvăluit tatăl ei cu ocazia unui interviu acordat publicaţiei The Atlantic.

Preşedintele american nu s-a oprit însă aici cu laudele pentru fiica sa. „Ea ar fi genială la ONU, de pildă, ca ambasadoare”.

„Dacă aş fi numi-o eu, s-ar interpreta ca fiind nepotism, dar această chestiune nu are nimic de-a face cu nepotismul”, a continuat Trump.

Continuându-şi pledoaria pentru fiica lui, preşedintele american a repetat: „M-am gândit multcă Ivanka ar fi potrivită să conducă Banca Mondială”, instituţie fondată în 1944 la Bretton Woods îjn acelaşi timp cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), scrie presa franceză.

Citeşte şi Donald Trump l-a demis pe directorul Serviciilor Secrete

„S-ar descurca excelent într-un astfel de post pentru că este foarte bună la cifre”, a mai spus Trump despre fiica sa care este şi consilierul lui apropiat, la fel ca şi soţul ei, Jared Kushner, care se bucură şi de mare influenţă în această calitate.

„Ea este calmă. Am observat-o în situaţii de mare stres, ea acţionează foarte bine (…). Ea are o prezenţă eficientă când intră în joc”, a continuat tatăl său cu laudele la adresa ei.