Trupa FIRMA face DESCÂNTECE muzicale deseară, la lansarea unui nou album

FIRMA, una dintre cele mai reprezentative trupe ale începuturilor rockului alternativ românesc, revine pe scena muzicală de la noi

16 oct. 2014, 09:15
Trupa FIRMA face DESCÂNTECE muzicale deseară, la lansarea unui nou album

Joi 16 octombrie, se cântă și se descântă în Biserica de Argint, se răstălmăcește istoria muzicii alternative românești odată cu lansarea unui nou album FIRMA: `DESCÂNTECE`. Cu un sound complex și o lirică introspectivă ce poartă amprenta trupei, cel de-al treilea material discografic reactivează trăirile specifice perioadei lor de debut și potențează profunzimea `cuvântului`.

“Descântece” este cel de-al treilea album al trupei conduse de Daniel Rocca. Volumul 1 al acestui disc va fi promovat printr-un turneu prin mai multe orașe din țară. O parte dintre piesele ce vor fi incluse pe acest disc, respectiv „Copiii Cerului” și „Puterea”, au fost disponibile online pe soundcloud și youtube, spre deosebire de ”Două Suflete” sau ”Prizonieri de război” care au putut fi ascultate doar la concertul din club Control – „ComeBack Live Special”(5 iunie 2014, București). Printr-o instrumentație ce combină influențele trip-hop și o linie de bas puternic hipnotizantă cu versurile seducătoare și deopotrivă meditative, “Două suflete” vine să nuanțeze direcția muzicală a noului album. Piesa “Două suflete” dezvăluie o maturitate a compoziției și a sound-ului următorului material discografic, combinând o întoarcere la background-ul specific albumului de debut, cu o infuzie de update-uri și experimente muzicale actuale.