TRUPE UCRAINENE la graniţa cu Transnistria

TENSIUNE pe segmentul transnistrean al frontierei. Mai mulţi soldaţi ucraineni au fost detaşaţi în zonă

22 ian. 2015, 08:34
TRUPE UCRAINENE la graniţa cu Transnistria

Un batalion al Gărzii Naţionale a fost detaşat să apere frontiera sud-vestică a Ucrainei – pe segmentul transnistrean. Potrivit agenţiei Infotag, care citează presa ucraineană, Garda Naţională consideră că regiunea este potenţial periculoasă, deoarece pe teritoriul acesteia este dislocat un contingent al armatei ruseşti.

În legătură cu acest fapt, unităţile de la frontiera cu autoproclamata rmn s-a decisa fi întărite cu militari ai Gărzii Naţionale. Despre activitatea planificată a militarilor a relatat presei comandatul brigăzii 27, Roman Leonov.

„Este vorba despre excluderea traversării ilegale a frontierei, ajutor Serviciului Grăniceri de Stat şi desfăşurarea evenimentelor profilactice de prevenire a actelor teroriste şi pregătire de a ţine piept agresiunii sau de a înceta activitatea formaţiunilor armate ilegale”, a spus el.

PUBLIKA.MD aminteşte că, anterior, autorităţile de la Kiev au decis să sape un şanţ pe segmentul transnistrean al frontierei cu Republica Moldova. Lucrările au început în vara anului trecut, iar şanţul urmează să aibă o lungime de 450 de kilometri de-a lungul hotarului.