Trupul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a fost dezmembrat pentru a putea fi „dizolvat” mai repede în acid

Cadavrul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ucis în consulatul ţării sale din Istanbul ar fi fost dezmembrat pentru a putea fi "dizolvat" mai uşor , afirmă un consilier al preşedintelui turc, Recep Tayip Erdogan.

02 nov. 2018, 13:17
Trupul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a fost dezmembrat pentru a putea fi „dizolvat” mai repede în acid

Jamal Khashoggi a fost ucis în data de 2 octombrie, în Consulatul ţării sale. Cadavrul jurnalistului ar fi fost ulterior dezmembrat şi decapitat, iar apoi, „dizolvat” mai uşor, a informat un consilier al preşedintelui Erdogan, scrie cotidianul turc Hurriyet.

„În stadiul actual, vedem că ei nu s-au mulţumit numai să îl dezmembreze, ci s-au debrasat de cadavrul lui  dizolvându-l” în acid, a mai declarat pentru publicaţia Hurriyet consilierul preşedintelui.

Într-un comunicat publicat miercurea trecută, Parchetul din Istanbul a afirmat că „victima a fost dezmembrată” şi „abandonată” într-un loc necunoscut, potrivit Al Jazeera.

Citeşte şi Statele Unite îi vor sancţiona pe asasinii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

Potrivit declaraţiilor Parchetului, un responsabil turc ar fi declarat publicaţiei Washington Post că autorităţile examinează ipoteza în care cadavrul jurnalistului saudit ar fi fost dizolvat în acid la consulat sau la reşedinţa consulului.

„Ei au vrut să lase nicio urmă de cadavru”, a declarat M. Aktay – un prieten de-al jurnalistului decedat, care a ţinut să precizeze că toate camere de supraveghere au fost examinate, iar cadavrul jurnalistului nu a fost găsit nici până acum.