Trupul neînsufleţit al lui Cioabă a ajuns la Sibiu

Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost adus, în noaptea de marţi spre miercuri, la reşedinţa familiei din municipiul Sibiu. Fiul Daniel şi zeci de romi l-au aşteptat. Sicriul a fost preluat de o maşină mortuară şi dus la o capelă din Bucureşti acolo unde a fost mutat într-un sicriu model american şi îmbrăcat într-un costum Armani. Corpul neînsufleţit a ajuns apoi la Sibiu, iar înmormântarea va avea loc vineri.

21 aug. 2013, 05:51
Trupul neînsufleţit al lui Cioabă a ajuns la Sibiu

La reşedinţa familiei Cioabă, au ajuns încă de marţi seară câteva zeci de romi din mai multe judeţe ale ţării.

Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost adus, marţi seară, în România, cu o cursă de linie care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă”, înmormântarea urmând să aibă loc vineri, la Sibiu, după cum a precizat fiul cel mic al autointitulatului rege al romilor, Daniel Cioabă. Aeronava care a adus sicriul cu trupul lui Cioabă, aparţinând companiei Turkish Airlines, a aterizat la Otopeni, în jurul orei 20.30.

Printre cei care au aşteptat, la aeroport, repatrierea trupului neînsufleţit al lui Cioabă s-au numărat deputatul Mădălin Voicu, pastorul Călin Ioan, de la Biserica Penticostală Evanghelia din cartierul bucureştean Ferentari, şi alţi reprezentanţi ai comunităţii romilor.

Citeşte şi Dorin Cioabă va fi numit noul rege al romilor înainte de înmormântarea tatălui său VIDEO

Firma care a asigurat serviciile funerare a mai fost angajată, în acelaşi scop, la decesul a numeroşi actori, cântăreţi, sportivi şi politicieni, între care Gheorghe Dinică, Ion Dolănescu, Nicolae Dobrin şi Corneliu Coposu.

Daniel, fiul cel mic al regelui Cioabă s-a ocupat de toate formalităţile. El a ţinut să facă precizări în legătură cu factura de la spitalul din Turcia. El a precizat că familia Cioabă a plătit 15.000 de dolari înainte de operaţie şi că nu au nicio pretenţie de la Guvernul României, că au cerut doar ajutor consular. 

De la aeroport, trupul lui Florin Cioabă a fost transportat la o capelă din Bucureşti pentru a fi mutat în sicriul comandat tocmai din Statele Unite şi care a costat câteva mii de euro. Rudele au interzis accesul presei. Înainte de a fi pus în sicriu, Florin Cioabă a fost îmbrăcat într-un costum Armani negru, cămaşă albă şi pantofi negri. Femeile din familie au vrut să-i pună şi câteva bijuterii din aur, însă fiul său le-a interzit. Nici măcar verigheta nu i-a fost lăsată pe deget. Hainele cu care Florin Cioabă a venit din Turcia, inclusiv o patură albă, au fost puse sub perna din coşciug.

Miercuri dimineaţă, sicriul cu trupul neînsufleţit al autointitulatului rege al romilor a ajuns la Sibiu, alături de alte cinci maşini în care se aflau rude şi apropiaţi ai lui. Sicriul, din mahon alb, a fost dus în casă, iar în curte a fost aprins un foc, potrivit tradiţiei romilor.

Florin Cioabă va fi înmormântat în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia sa a concesionat o parcelă de teren pe 25 de ani.

Autointitulatul rege al romilor a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Citeşte şi Lideri ai cultelor penticostal şi baptist vor oficia slujba de înmormântare a lui Florin Cioabă