Trupurile neînsufleţite ale militarilor căzuţi la datorie în Afganistan au ajuns în ţară

Trupurile neînsufleţite ale sublocotenenţilor post-mortem Vasile Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, au fost repatriate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române care a aterizat miercuri, în jurul orei 17.45, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, informează MApN.

25 sept. 2013, 10:16
Trupurile neînsufleţite ale militarilor căzuţi la datorie în Afganistan au ajuns în ţară

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, sunt prezenţi la ceremonie. La aeroport au sosit şi familiile îndoliate, cu care ministrul Duşa a avut o scurtă întrevedere înainte de aterizarea avionului.

Cei doi militari români care au decedat duminică seară erau membri ai Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale şi executau o misiune de luptă în estul Afganistanului, potrivit MApN.

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, în vârstă de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al MApN din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Plutonierul Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan şi era angajat al MApN din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Cei doi militari au fost grav răniţi în Afganistan duminică, în jurul orei 22.00, ora României, în explozia unui dispozitiv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. Ei au fost evacuaţi pe calea aerului, cu un elicopter MEDEVAC, la spitalul militar din Baghram, unde, cu toate eforturile medicilor, au decedat în jurul orei 23.00, ora României.