Tu ce ai mânca pentru ULTIMA ta MASĂ? Vezi ce au ales DEŢINUŢII condamnaţi la MOARTE să consume FOTO

În multe state din America pedeapsa capitală încă nu a fost abolită. Cu toate acestea, înainte să fie ucişi, deţinuţii condamnaţi la moarte au dreptul la o ultimă masă specială. Fiecare are voie să consume ce doreşte, atât timp cât costul total nu depăşeşte 40 de dolari, iar felul de mâncare poate fi gătit în închisoare.

24 oct. 2013, 19:09

Oricât de brutală ar fi fost fapta pentru care au fost condamnaţi la moarte, deţinuţii americani au dreptul să se bucure de o ultimă masă aparte înainte să fie trecuţi în nefiinţă, potrvit Daily Mail.

În timp ce anumite persoane vor mese pline de bucate, există şi alţii care au dorit doar o simplă cafea sau ceva dulce. Autorităţile din Florida au dat publicităţii informaţii cu privire la mesele ultimilor deţinuţi care au fost ucişi.

Citeşte şi Ultima zi a unui condamnat la moarte, în direct. Vezi ce dorinţe i se îndeplinesc VIDEO

Violatorul şi criminalul William Happ, unul dintre cei mai recenţi condamnaţi la moarte, omorât prin injecţie letală a ales să mănânce o cutie de bomboane de ciocolată şi o cutie de îngheţată.

Un alt deţinut, Arthur Rutherford, omorât în 2006, a ales o serie de specialităţi culinare din sudul Americii, alegând pisică de mare prăjită alături de roşii coapte şi vinete coapte. Mai mult, pentru băutură a ales un ceai dulce. 

Oba Chandler, un bărbat care a violat şi a omorât în 1989 o femeie şi cele două fiice ale sale, după ce acestea au cerut indicaţii pe stradă a vrut o masă simplă, formată din două sandviciuri, unul cu salam şi altul cu unt de arahide şi jeleu.

Citeşte şi O bunică britanică, condamnată la moarte în Indonezia pentru trafic de droguri

Ucigaşul John Spenkelink a avut o execuţie care a rămas în memoria americanilor pentr două motive. Astfel, el a fost primul deţinut ucis după ce condamnarea la moarte a fost reintrodusă în Florida. Mai mult, în loc de ultima masă, el a dorit ultima beţie, fiind primul deţinut care a fost electrocutat beat, după ce a consumat o sticlă întreagă de whiskey.

Aileen Wuornos, o femeie condamnată la moarte în 2003, după ce a ucis şapte persoane, a refuzat ultima masă, preferând doar o ceaşcă de cafea cu nouă ore înainte de moarte.

Citeşte şi Patru femei şi doi bărbaţi, CONDAMNAŢI la moarte pentru că au dansat la nuntă

Condamnatul care s-a bucurat cel mai mult de ultima masă pare să fi fost Allen Lee Davis, un bărbat care în 1982 a omorât o femeie gravidă alături de cele două fiice ale sale. El a dorit un homar, cartofi prăjiţi, creveţi şi scoici prăjite, alături de pâine cu usturoi şi o bere de ghimbir.