Tu ştii ce conţin cosmeticele? Cum ne mint producătorii

Cosmeticele sunt produsele chimice care ne sunt foarte utile în îngrijire şi înfrumuseţare, însă de multe ori suntem păcălite de producători în privinţa conţinutului lor.

04 mart. 2014, 08:26
Tu ştii ce conţin cosmeticele? Cum ne mint producătorii

Vânzarea, etichetarea, testarea şi promovarea produselor cosmetice nu sunt la fel de strict reglementate ca în cazul medicamentelor. Astfel, producătorii pot folosi termeni pompoşi, trecuţi cu scris mare pe ambalaj, pentru ca fiecare produs cosmetic să pară perfect, scrie unica.ro.

100% natural înseamnă, teoretic, că produsul conţine numai substanţee extrase din plante, însă folosirea acestui termen nu este reglementată de nicio lege, iar producătorul poate trece acest termen pe ambalaj fără a fi obligat să demonstreze această afirmaţie.

Trucuri de înfrumuseţare care te ajuta să economiseşti bani

Testat clinic, dovedit clinic. Testele clinice la care se fac referire probabil că au fost realizate chiar de producător şi nu de un organism independent, deci nu pot fi imparţiale. Mai mult, unele sunt realizate pe un număr prea mic de subiecţi pentru a putea fi considerate de încredere.

Hipoalergenic. Acest termen înseamnă că produsul conţine mai puţini alergeni, dar există oricând riscul să apară o reacţie neprevăzută.

Termenul „fără alcool” înseamnă că un produs nu conţine etanol sau alcool etilic, însă în cosmetică se folosesc şi alte tipuri de alcool, unele dintre ele putând fi iritante.

Trucuri de frumuseţe: Reţete naturale pentru un ten perfect

Detoxifiant. Termenul se întâlneşte pe ambalajul unor măşti de faţă, loţiuni tonice, etc. De obicei, înseamnă că produsul conţine antioxidanţi, care previn efectele radicalilor liberi asupra pielii. De fapt, antioxidanţii sunt de obicei în cantităţi prea mici pentru a fi eficienţi. Asta dacă sunt… pentru că nici termenul de „detoxifiant” nu se foloseşte după o anumită o lege.