Tudor Chirilă, despre operația suferită în Germania. Care este starea de sănătate a artistului și când va reveni pe scenă: ”Am ales să fac cunoscut cazul meu pentru a trage un semnal de alarmă”

Tudor Chirilă a fost diagnosticat cu edem pe una din corzile vocale la începutul verii, iar pentru că tratamentul nu a dat roade a ajuns să se opereze la Hamburg (Germania).

06 oct. 2022, 08:31
Tudor Chirilă, despre operația suferită în Germania. Care este starea de sănătate a artistului și când va reveni pe scenă: ”Am ales să fac cunoscut cazul meu pentru a trage un semnal de alarmă”

Tudor Chirilă a avut o vară extrem de grea. Artistul a fost operat de urgență în Germania. Încă din anul 2015, vedeta s-a confruntat cu această problemă, atunci a fost la un pas să își piardă vocea, fiind suspect de hematom pe corzile vocale.

Citește și Tudor Chirilă, operat de urgenţă în Germania. Anunţ dureros al artistului: „Am sperat că va ceda la tratament, dar țeapă!”

Cântărețul a apelat la mai mulţi medici din ţară, dar şi la specialişti din Belgia. Din fericire, după 86 de zile de pauză vocală şi mai multe concerte anulate, a revenit pe scenă pe 16 mai 2015, într-un concert la Galați. Acum problemele au reapărut și n-au mai fost rezolvate cu tratament.

Tudor Chirilă a fost extrem de discret în ceea ce privește starea sa de sănătate și s-a declarat plăcut surprins de valul de mesaje primite din partea fanilor săi.

”Cei care mă cunosc bine știu că sunt discret în legătură cu starea mea de sănătate. Am trecut prin diverse momente pe care nu le-au știut decât foarte apropiații mei. De aceea, am rămas cumva surprins de valul de mesaje (la postarea de acum două zile legată de revenirea pe scenă) menite să-mi ofere sprijin psihologic, fie că erau sfaturi sau doar urări de sănătate. Nemaifiind în situația asta nu mă așteptam la o reacție colectivă atât de impresionantă pentru care vă mulțumesc”, a scris artistul pe Facebook.

Chirilă a anunțat că pe data de 18 noiembrie va reveni pe scenă. Însă, până atunci trebuie să se ocupe de starea sa de sănătate. Artistul a explicat că situația în care se află este una extrem de serioasă, chiar dacă mulți colegi din breasla lui au fost judecați în astfel de circumstanțe.

”Corzile vocale se comportă ca niște mușchi. Au nevoie de antrenament, de întreținere, de odihnă, de repaos. Avem tendința să trecem cu vederea că vocea (corzile vocale mai precis) nu este un cec în alb, ci o parte a corpului extrem de fragilă de care e important să fii conștient. Am ales să fac cunoscut cazul meu tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanței acestei conștientizări. Pentru ca tinerii din România care vor să înceapă o profesie legată de voce să aibă mai mult noroc și să nu învețe tot ce am învățat eu pe propria lor piele ca atunci când după facultate m-am trezit pe o scenă de teatru fără niciun fel de suport tehnic și psihologic”, a mai spus Tudor Chirilă.

Citește și Tudor Chirilă, îndrăgostit de Andreea Esca. Dezvăluirile actorului: „A fost o dragoste care m-a marcat”