Tudor Chirilă: George Enescu Festival a reuşit o performanţă tristă. Scumpind biletele de trei ori a scăpat de publicul fidel şi avizat

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă a scris pe Facebook că preţul biletelor la Festivalul Internaţional "George Enescu" (31 august - 22 septembrie) s-a scumpit de trei ori şi că din această cauză publicul avizat a fost îndepărtat.

14 sept. 2019, 19:00
Tudor Chirilă: George Enescu Festival a reuşit o performanţă tristă. Scumpind biletele de trei ori a scăpat de publicul fidel şi avizat

„George Enescu Festival a reuşit o performanţă tristă. Scumpind biletele de trei ori a scăpat de publicul fidel şi avizat care ani de zile a reprezentat “corpul” acestui eveniment extraordinar. Apoi, cu aceeaşi mişcare, a reuşit să îndepărteze şi publicul tânăr. Desigur, există argumentul că preţurile nu erau aliniate la nivelul altor festivaluri similare din lume. România este, totuşi, una dintre cele mai sărace ţări din UE”, este părerea lui Tudor Chirilă.

Pe site-ul eventim.ro, biletele pentru concertele din cadrul Festivalului au preţuri între 30 şi 210 lei.

Preţul biletelor variază între 30 de lei pentru un loc la un spectacol la Sala Radio, în seria Muzica secolului XXI şi 210 de lei pentru un bilet in sectorul A, la Seria Mari Orchestre.

Ediţia 2019 a Festivalului „George Enescu” va avea loc la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio şi Sala Mică a Palatului din Bucureşti, dar şi în opt oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Bârlad şi Târgovişte.