„E un ticălos!”. Tudor Chirilă iar plânge că a fost păcălit de Iohannis, după ce a făcut propagandă electorală / Cântărețul a reînceput protestele în Piața Victoriei

Tudor Chirilă se face și mai tare de râs. Fan După ce a afirmat în repetate rânduri că este mare fan Klaus Ioahnnis, acum artistul trupei Vama recunoaște că președintele Klaus Iohannis este un „mare ticălos", abia după șapte ani de mandat, în care cântărețul a făcut propagandă pro-PNL și USR.

11 iun. 2022, 08:57
„E un ticălos!”. Tudor Chirilă iar plânge că a fost păcălit de Iohannis, după ce a făcut propagandă electorală / Cântărețul a reînceput protestele în Piața Victoriei

Interpretul trupei pop-rock, celebră pentru piese precum „Nu am chef azi!” și „Perfect fără tine!” a transmis un mesaj tranșant anti-Iohannis, prin care se plânge că a fost păcălit încă o dată de politicieni.

„(…) La cinci ani de la protestele din Piața Victoriei și la patru ani de la protestele din 10 august suntem într-o situație mai nasoală decât atunci. Măcelărirea legilor justiției, trâmbițată de toate partidele din opoziție (care s-au folosit de protestele din 2017), nu s-a reparat. Desființarea secției speciale s-a făcut de mântuială fără respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Pensiile speciale au crescut în unele cazuri, nici gând să se procedeze la eradicarea acestei anomalii discriminatorii, iar președintele în exercițiu al României care a fost votat de un număr mare de români ca alternativă la PSD și pentru că și-a construit discursul electoral pe critica constantă a PSD, s-a dovedit un ticălos fără scrupule care nu a avut niciun fel de problemă să gireze refacerea USL și să instaleze din partea PNL premieri marionete, cozi de topor, dispensabili când și-au îndeplinit misiunea. Asta într-un moment istoric când România primește prin PNRR cel mai mare ajutor financiar din ultimii treizeci de ani, destinat refacerii structurale a țării.

Păi cum se poate rata o asemenea oportunitate care poate hrăni pe toată lumea? Adică lumea lor. Doar că, pentru a putea să-i cuplezi în liniște – pe toți – la mufele banilor publici, e nevoie ca instituțiile statului să nu mai fie independente, ci să se concentreze în mâna celor care au nevoie de ele în subordinea lor. Șleahta, gașca, junta. Asta trăim acum. Asta trăim de treizeci de ani”, a notat Tudor Chirilă pe blogul său.

 

Tudor Chirilă revine în Piața Victoriei

 

În ultimul deceniu, Tudor Chirilă s-a remarcat prin activitatea sa foarte dinamică în propaganda politică. Fie pro-Iohannis, deci și pro-PNL, respectiv pro-USR. În plus, cântărețul a fost foarte activ la protestele #Rezist, din Piața Victoriei, care au propulsat, de fapt, partidul lui Dan Barna și Dacian Cioloș, care a eșuat la guvernare și este în pragul de a se rupe.

În plus, Tudor Chirilă îndeamnă la o nouă revoltă. De data aceasta, nu mai oferă și soluții.

„Refuz să capitulez așa pentru că asta mai mult mi-ar face rău. Așa că sâmbătă de la ora 18 mă duc și eu în Piața Victoriei alături de toți cei care mai gândesc ca mine și cu care mai am niște aspirații de împărțit. Și am să mă duc până când o să renunțe ăștia la legile supravegherii naționale”, a mai transmis Chirilă.

Între timp, George Simion și partidul AUR desfășoară o campanie de strângere de semnături pentru suspendarea lui Iohannis. Chirilă încă nu a anunțat dacă s-a alăturat și el demersului.